[159] Jak wyciagnac uchwyt

_jedrek_

Nowy
Auto
159
witam,

mam takie pytanie jak wyciagnac plastik widoczny na zdjeciu:

209.jpg

wygłada mi to na dywanik bagaznika , tego raczej się nie demontuje chyba ze chcesz urwac:O

to jest raczej klejone do maty także jak wyciągniesz na siłę to troche strzępów będzie. Weź to obklej na około taśmą papierową a potem gazetami osłoń i psikaj sprayem delikatnie (możesz sobie rure od odkurzacza wrzucić do bagażnika żeby wysysała spray)

Ostatnia edycja:
U mnie ten element jest luźny, jutro sprawdzę i Ci napisze w jaki sposób można go wyjąć.

Niezłych mamy na forum detalistów :)
Spróbuj jeszcze czymś do odnawiania elementów plastikowych, np. do czarnych zderzaków (są taki sztyfty, spraye itp.), z pewnością po użyciu będzie wyglądać ładniej, a nie trzeba będzie malować.
Pozdrawiam.
- Rafał

U mnie wystarczy podważyć (np. szerokim śrubokrętem) stronę od uchwytu i wychodzi. Ale jest spasowana luźno, ktoś pewnie wcześniej przy tym grzebał.

U mnie wystarczy podważyć (np. szerokim śrubokrętem) stronę od uchwytu i wychodzi. Ale jest spasowana luźno, ktoś pewnie wcześniej przy tym grzebał.

mam dokładnie tak samo jak kolega wyżej ale nie wygląda na to żeby ktoś przy tym grzebał choć mogę się mylić....

Jak będziesz podważał wkrętakiem uważaj, żeby nie pękły Ci zaczepy, które trzymają całość. U mnie jeden jest ułamany dlatego tak luźno lata.

A ja mam to urwane i zastanawiam sie jak to przyczepic z powrotem.. na kleju?

A w ogole to mysle, ze trza to wywalic i zamowic z nierdzewki z logiem AR :)

Niezłych mamy na forum detalistów :)
Spróbuj jeszcze czymś do odnawiania elementów plastikowych, np. do czarnych zderzaków (są taki sztyfty, spraye itp.), z pewnością po użyciu będzie wyglądać ładniej, a nie trzeba będzie malować.
Pozdrawiam.
- Rafał

raczej tylko malowanie wchodzi w gre :) bo strasznie porysowany ten element jest :/

- - - Updated - - -

Jak będziesz podważał wkrętakiem uważaj, żeby nie pękły Ci zaczepy, które trzymają całość. U mnie jeden jest ułamany dlatego tak luźno lata.

w ktorym miejscu sa te zaczepy?

Amortyzatory
Powrót