[159] Co to za wtyczki? proszę o pomoc

robbson77

Nowy
Auto
Brera
Witam,

Mam małe problemy z czujnikiem ABS'u i przy zdejmowaniu lewego przedniego koła zauważyłem dwie wtyczki które nie są podpięte. Lokalizacja, blisko zbiorniczka od spryskiwaczy. Możecie mi powiedzieć od czego one są? Wtyczka B to zapewne jakaś opcjonalna wtyka pod parktronica, bo jest z zaślepką na końcu?

Zdjęcie0407.jpgZdjęcie0408.jpgZdjęcie0409.jpg

To mogą być wtyczki od czujnika poziomu płynu w zbiorniczku płynu do mycia szyb, może to być też wtyczka od czujnika samopoziomowania montowanego na górnym wahaczu.
Pozdrawiam.
- Rafał

A - pompka spryskiwaczy świateł
B - czujnik płynu do spryskiwaczy lub czujnik poziomowania lamp (zdjęcie trochę rozmyte stąd te wątpliwości)

A masz ksenony?
Jeżeli nie masz to może sprawdź po VINie czy powinieneś mieć/miałeś.

B to wtyka czujnika poziomowania swiatel. Każda alfa ma to. Czy jest wyposazona w xenon czy nie. Moja nie jest a tez ma te kostki.

Nie mam xenonów, wersja bez xenonów.
A - to nie pompa spryskiwaczy, tamta jest czarna i podpięta.
Czyli wtyczka B, to po prostu opcjonalna do wersji xenonowej?

Nie mam xenonów, wersja bez xenonów.
A - to nie pompa spryskiwaczy, tamta jest czarna i podpięta.
Czyli wtyczka B, to po prostu opcjonalna do wersji xenonowej?
Kolega się chyba nie jasno wyraził, chodziło mu raczej o czujnik poziomu płynu w zbiorniczku. Niestety nie każda alfa to ma stąd u Ciebie może iść tylko wiązka do tego.

Ok. Dzięki za odpowiedź.

Jak już jesteśmy w tematyce świateł, nie będę zakładał nowego tematu i zaśmiecał forum, tylko zapytam tutaj.
Przestała mi działać regulacja wysokości świateł z wnętrza auta, pokrętło 0,1,2,3. Czy wiecie co może być przyczyną? elektryka w środku, bezpiecznik, czy może jakaś wtyczka pod maską przy reflektorach?

Przestała mi działać regulacja wysokości świateł z wnętrza auta, pokrętło 0,1,2,3. Czy wiecie co może być przyczyną? elektryka w środku, bezpiecznik, czy może jakaś wtyczka pod maską przy reflektorach?

Proponuję podpięcie pod MES jak masz taką możliwość.

Amortyzatory
Powrót