[159] schemat instalacji elektrycznej

stanleyma

Nowy
Auto
159 2,4
Witam.Czy ktoś z forumaowiczów posiada może schemat instalacji elektrycznej do alfa romeo 159 2,4?Po gruntownym remoncie silnika i ponownym jego odpaleniu świeci ,,czek,,i samochód po chwili przełącza sie w tryb awaryjny.Jesli ktoś ma schemat lub wie skąd go wziąść to prosze o pomoc.Z góry dziekuje.

Najpierw odczytaj co to za błąd.

Schematy czyli eLearn da się odnaleźć bez problemu w sieci.

Były linki na forum, na chomiku też jest. Podłącz auto pod kompa i zobacz jaki to błąd, może coś źle poskładane.

Na kompie pokazuje uszkodzenie EGR,-świeci ,,czek,, i po 2-3 min samochód wchodzi w tryb awaryjny.Zauważyłem jeszcze ,że nie działaja mi klapy wirowe w kolektorze ssacym,-wtyczki posprawdzałem,Egr przed remontem silnika tez był sprawny wiec sadzę ze jest jakas niedrożnośc prądu która unieruchamia egr i klapy wirowe i własnie dlatego poszukuje schamatu.

Dziękuje,-problem rozwiązany-zamieniłem wtyczke od egr-a z wtyczka od silniczka klap wirowych.Po podłaczeniu pod kompa pokazywało błąd krytyczny egr-a natomiast nic nie pokazało odnośnie klap wirowych.Myslałem ,że nie da sie pomylić wtyczek bo nie będą pasować,-jednak sie dało:)Dziękuję za podpowiedzi.

Amortyzatory
Powrót