[159] metailczne ocieranie

tatin142

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 jtdm 136km 2006r EGR out ,KLAPY out
Witam kolegów zauwarzyłem dziś dziwne objawy mianowicie dziwne tarcie jakby metal o metal,dzwiek dochodzi od silnika raczej z prawej strony,zaznacze tylko ze przy jezdzie na dwójce przy delikatnym dodaniu gazu własnie to słychac przy puszczeni gazu cisza ,to samo dzieje sie na trójce i czwórce,może ktos spotkał sie z problemem???

pozdrawiam tatin142

może koło pasowe wału sie rozwulkanizowało. zrzuć koło i plastikowe nadkole i spr

może koło pasowe wału sie rozwulkanizowało. zrzuć koło i plastikowe nadkole i spr

no byc może tak sprawdze to, ale mam do ciebie jeszcze pytanie widze że też z tychów jestes czy znasz może mechanika który ma pojecie o Alfach 159??

A co chcesz robić ? JA przy swoich alfach wszystko robię sam. I nie tylko alfach i nie tylko sowich ;)

Witam kolegów zauwarzyłem dziś dziwne objawy mianowicie dziwne tarcie jakby metal o metal,dzwiek dochodzi od silnika raczej z prawej strony,zaznacze tylko ze przy jezdzie na dwójce przy delikatnym dodaniu gazu własnie to słychac przy puszczeni gazu cisza ,to samo dzieje sie na trójce i czwórce,może ktos spotkał sie z problemem???
pozdrawiam tatin142

Wystarczyło wpisać w szukajkę "metaliczny szum" i masz cały temat o tym: http://www.forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/74273-metaliczny_szum_podczas_jazdy.html

Amortyzatory
Powrót