Chyba nie zrozumiales prezes odsylam cie do sprawdzenia roznic w osprzecie wersji 200/210 z ktorych wynika ze fabrycznie montuje sie mocniejsze i wieksze turbo Garreta w tych drugich inne wydajniejsze wtryski oraz w 210 masz inna pompe paliwa. Turbo, dziala pod innymi obciazeniami fabrycznymi (stad m.in lepsza dynamika 210 oraz lepszy dol).
Dalsza polemika nie mam sensu czy do 210 mozna wlozyc cos slabszego. Widzialem takie druciarstwo i wiem jak to sie skoncyzlo. Nie wierzysz - sprawdz.
Wyjasniam Ci co jest dla mnie rzezba:
- wszelkie regeneracje (tutaj mozesz tez sie przyczepic bo mam regenerowany magiel never ever again)
- przypadek w ktorym do samochodu dopasowujesz na sile czesci z innego modelu samochodu, a motywacja sa oszczednosci - podalem skrajny przyklad jak ktos oszukal montujac turbo z innej wersji, nie przewidzianego do pracy z tym autem (trudno to zeryfikowac, a potem np ktos sie dziwi ze auto nie trzyma serii...)
Prezes piszac o tym to raczej sam nakrecasz psychoze ze za chwile kolektory zdrozeja lub juz zdrozaly, wiec kupowac ludzie

U siebie wywalilem tylko DPF, bo jezdze po miescie - rzezba ? byc moze - ale nie mialem wyjscia.
A w temacie:
Lukasz- chyle czola i szczere gratulacje pomyslu, jesli wlozyles kolektor, wszystko pasuje i smiga bez przerobek, masz te same parametry to super - masz racje ze w takim przypadku to spawanie moze byc tu uznane za bardziej inwazyjna opcje...
Juz sie nie czepiam