soso
Nowy
Moja 159 ma prawie 6 lat, lecz tylko 46 tys przebiegu. Przymierzam się do wymiany rozrządu i teraz pytanie. Robić cały rozrząd czy wymienić tylko pasek
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Taka prawda ja też mogłem wymienić sam pasek i rolke bo w planach podciagniecie na 180km a jak nie to przesiadka na 2.4 ale wolałem dołożyć kilka f i niech w razie W ktoś kiedyś ma święty spokój.Jesteśmy w tej samej sytuacji - moja również 6 lat i prawie 51 tys przebiegu. Ja jestem przed wymianą rozrządu (dosłownie na dniach) i oczywiście będę wymieniał całość, chociaż rocznie robię 7-8 tys moją bellą.
Ale tak ja pisali poprzednicy - każda oszczędność na rozrządzie to tylko pozorna oszczędność.
Nie mam niskiej kultury technicznej ale pelna swiadomosc.Lozysko ma swoja zywotnosc.Elementy gumowe tez .Mysle.Chyba producent określił jasno kiedy nadchodzi czas wymiany rozrządu. Nie wazne, że auto stało i po 5 latach ma przejechane 30tkm. Kompletny rozrząd wymienia się po określonym przebiegu, bądź latach od ostatniej wymiany.
Niestety w PL mamy niską kulture techniczną, a później wychodzą kwiatki....
Sam sobie zaprzeczaszWydaje mi się, że dyskusja na temat wymiany samego paska jest zbędna, sam pasek to można sobie wymienić jak np robiło się kpl rozrząd 10 tyś temu, bo nie wiem simering na wałku padł, a nie jak pasek ma za sobą 6 lat, opony zaczynają tracić swoje właściwości po 5 latach od daty produkcji - nawet jakby były nowe, a co dopiero pasek rozrządu. TYLKO I WYŁĄCZNIE KOMPLETNY ROZRZĄD.