[159] Podświetlenie zegarów

89ozzy

Nowy
Auto
BMW E39 530i
Mam pytanko, na jednym z filmów na YT zauważyłem, że ktoś w 159 sprzed liftingu miał białe podświetlenie zegarów (stara czcionka). Czy ktoś próbował tego manewru? duży byłby problem aby coś takiego u siebie zrobić ?...Bardzo mi się to podobało i ewentualnie jakby nie wymagało to wielu poświęceń byłby skłonny to jakoś u siebie zamontować. Trzeba wymienic tylko diody? czy jest na to jakis inny sposób? Pozdrawiam :)

Daj znać jak rozwiążesz problem, ja będę brał po liftingu i jakoś sobie nie wyobrażam aby coś mi na biało świeciło.

To moze sie zamienicie? :D

Ostatnia edycja:
Mam pytanko, na jednym z filmów na YT zauważyłem, że ktoś w 159 sprzed liftingu miał białe podświetlenie zegarów (stara czcionka).

A białe podświetlenie to nie jest przypadkiem nowa czcionka?

Ja mam wersję z 2007 i również mam białe podświetlenie zegarów.

hmmm to dziwne, wychodziły jakieś różne wersje ? ja mam na czerwono podświetlenie. No a ktoś może doradzić czy trudno to przerobić ?

w starych 145 na tarczach był naniesiony kolor podświetlenia i po podaniu światła z żaróweczki świeciły na zielono nawet z mocnego białego leda :) ale tu podświetlenie wyglada całkowicie inaczej jakby tych diód z tyłu było mase :D bo jest bardzo równomierne :) może komuś się już popaliły i wymieniał to powie jak to wygląda??

na alledrogo są pokazane liczniki do 159 od tyłu ale tam nic nie widać to musi być gdzieś w środku

Ostatnia edycja:
Siema ja już otwierałem licnik i chciałem wymienić diody na białe. Wydaje mi się ze uda się to. Tarcza jest biała, a diody czerwone. Problem jest tylko jeden trzeba sprawdzić jakie to są diody by zastąpić je takimi samymi tylko w innym kolorze.1380381351646.jpg1380381351816.jpg1380381352016.jpg1380381352209.jpg1380381352412.jpg

Amortyzatory
Powrót