[159] Plastikowy uchwyt do żarówek pozycyjnych/postojowych.

• Autor wątku Autor wątku mat09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

mat09

Nowy
Auto
Giulia Veloce Ti Trofeo White
Próbowałem wymienić przepaloną postojówkę z prawej strony i uwaliłem ten badziewny uchwyt do wyciągania postojówki:mad:
Teraz, żeby wymienić tą cholerną żarówkę będę musiał zderzak zdzierać :[

Wiecie może czy można to gdzieś dostać?
A może ktoś z Was ma takie niepotrzebne? :P

Pozdro.

Podepne sie pod temat. Ma moze ktos na zbyciu lampkę tą w drzwiach co podswietla progi od strony pasarzera.

Próbowałem wymienić przepaloną postojówkę z prawej strony i uwaliłem ten badziewny uchwyt do wyciągania postojówki:mad:
Teraz, żeby wymienić tą cholerną żarówkę będę musiał zderzak zdzierać :[

Wiecie może czy można to gdzieś dostać?
A może ktoś z Was ma takie niepotrzebne? :P

Pozdro.

Mi udało się złamać obydwa podczas próby wyjęcia pozycyjnych.
Trzeba się trochę pogimnastykować manualnie i można wyjąć żarówki bez tych plastików.
Nie można ich kupić, są częścią wiązki przedniej.

heh, widzę że nie byłem jedyny ;). Urwałem u siebie z obu stron, gdyż zamiast ciągnąć obracałem ten uchwyt. Żarówki wyciagnąłem ciągnąc za przewody, zaś ułamane uchwyty przykleiłem i jest ok.

Dzieki kolego A ja przedchwila szukalem i nie znalazlem:)

- - - Updated - - -

Mam takie pytanie . A ta lampka to nie to samo? Wygląda na taką samą a jest od 166
http://allegro.pl/lampka-drzwi-lewy-tyl-alfa-romeo-166-i3089687030.html

A to schowek od 166 http://allegro.pl/alfa-romeo-166-01-lampka-schowka-i3146211345.htmlKurcze wydaja sie identyczne jak te w drzwiach 159 czy tylko ja mam takie zwidy??

Ostatnia edycja:
Wezmę tą za 10PLN wygląda na nowszą nie jest tak zaorana jak ta za 6PLN
Zamówiłem zobaczymy czy bedzie pasowac:)

Ostatnia edycja:
kurde i u mnie przepaliła się postojówka ale z lewej i za cholerę nie mogę odkręcić dekla. może za lekko dociskam (fakt ze dostęp tez nie jest super) żeby odkręcić albo nie wiem ... bo w plastikach nic zapiec się nie może.
poczekam aż przyjedzie wiosna i odtaje :cool: auto. tiaaa, jak przyjedzie wiosna :P .... tylko ten komunikat wk...denerwuje :)

rowniez dzingiel mi sie urwal bo krecilem pozniej szczypcami chcialem wyciagnac a prace skonczylem tym ze niechcacy sama juz zarowka wpadla do klosza i teraz to juz trzeba zderzak rozkrecac.

kurde i u mnie przepaliła się postojówka ale z lewej i za cholerę nie mogę odkręcić dekla. może za lekko dociskam (fakt ze dostęp tez nie jest super) żeby odkręcić albo nie wiem ... bo w plastikach nic zapiec się nie może.
poczekam aż przyjedzie wiosna i odtaje auto. tiaaa, jak przyjedzie wiosna .... tylko ten komunikat wk...denerwuje
Suszarka do wlosów podgrzej i dasz rade. Tam sie nic nie urwie. A ten motylek z zarówką jest wsunięty pod kątem wiec nie targajcie go na siłę po prostej a tym bardziej do góry tylko delikatnie w dól lampy wtedy nic sie nie urwie. Ja w tym tygodniu cztery razy to wyciagalem(walka z ledami CAN-BUS pies je walil poszly do kosza) i nic sie nie urwalo.

no i super ... wymienialem tak skutecznie jak inni w tym watku i urwalem ten cholerny uchwyt ... po prostu zajebiscie ... :mad: to tak przy piatku zeby sobie go spieprzyc ...

Koledzy, ja również urwałem ten plastikowy uchwyt :/

Czy polecacie ciągnięcie za kabelki aby wydobyć żarówkę postojową? Ktoś sprawdził takie rozwiązanie? Nie chcę załatwić sobie lampy na amen.

Również jestem szczęśliwcem który urwał sobie uchwyt ;-) Mi się jakoś udało to śrubokrętem wyciągnąć, ale pamiętam że trochę czasu i nerwów mi to zjadło ;D Można gdzieś to cholerstwo kupić?:)

Raczej tylko ASO. A jak nie to ktoś kto specjalizuje się w sprzedaży gratów do grupy FIAT. Napisz do mnie na GG, to podam Ci nazwę, bo tutaj nie chcę robić kryptoreklamy :)

Koledzy, ja również urwałem ten plastikowy uchwyt :/

Czy polecacie ciągnięcie za kabelki aby wydobyć żarówkę postojową? Ktoś sprawdził takie rozwiązanie? Nie chcę załatwić sobie lampy na amen.

Poradziłem sobie - nie jest to takie trudne. Jedną ręką trzeba "wymacać" żarówkę, a drugą ciągnąć z wyczuciem za kabelki. Wyjęcie żarówki zajęło niecałą minutę, a później wystarczy skleić uchwyt i wszystko wraca do normy :)

Amortyzatory
Powrót