Witam moja alfa bierze bardzo dużo benzyny, a mam belle na gaz co robić ??? średnio na miesiąc musze zalać za 100zł benzyny aby objeździć miesiącProszę o poradę
![]()
Witam moja alfa bierze bardzo dużo benzyny, a mam belle na gaz co robić ??? średnio na miesiąc musze zalać za 100zł benzyny aby objeździć miesiącProszę o poradę
![]()
A jak sie ma sonda lambda żyje w ogóle?
sporo pytanie pierwsze ile km przejedziesz zanim jedziesz na gazie ??
Kolejna alfa kolejne problemy
od razu na gaz mi sie przełącza poniewaz stoję w ogrzewanym garażu. Pozdrawiam, co do sondy to nie mam pojęciaprosze podawajcie mi przyczyny jutro jade do mechanika i nie chce być zielony
![]()
ja bym bardzie obstawiał coś związanego z LPG jakiś emulator wtrysków lub zapieczone wtryski benzyny, które nie domykają się do końca
Czyli wyjezdzasz z garażu i bez chłodzenia silnika wracasz do niego? Nigdy na PB nie jeździsz? Ile km w m-cu przejezdzasz?
Zgadza się bez chlodzenia silnika wracam do niego, nigdy na PB nie jeżdżę tylko tyle jak zapalam samochód, w miesiącu przejadę ok 1000km i musze tankowac za ok 80-100zł benzyny bo inaczej bedzie mało. Pozdrawiam i czekam na więcej opinii
Ja też za tyle muszę tankować, oczywiście jeśli jeżdżę po mieście. Specjalnie mnie to nie dziwi bo auto stoi pod chmurką, gdy rano jadę do pracy musi się nagrzać zanim się przełączy na lpg, potem po tych minimum 8h znów jest zimny. Rzadko robię km gdy silnik jest ciepły i poruszam się na krótkich dystansach. Poza tym wpływ na zużycie benzyny ma to, na jaką temperaturę masz ustawiane przełączanie się na benzynę.
skoro od razu jedziesz praktycznie na gazie to proponował bym wycieczkę do dobreg gazownika może jedziesz na 2 paliwach na raz jakaś różnica w pracy silnika brak mocy ?? ile spala gazu na 100 ?
Kolejna alfa kolejne problemy
Gazu na 100 pali około 9l, są skoki na obrotomierzu małe ale są silnik dziwnie chodzi troszkę, czuje jakby wieksza moc była powyżej 3000tys obrotow. Pozdrawiam