Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Alfa 156 2.0 TS lub 2.5 - prosze o pomoc

superdziadek
    Gość

Domyślnie Alfa 156 2.0 TS lub 2.5 - prosze o pomoc

Cześć wszystkim !
    Mam możliwość zakupu Alfy 156 - są dwie opcje 2.0 TS przebieg 150 tys. skóra itd TUV aktualny - no superini albo 2.5 ale przebieg 260 tys. właściciel wielbiciel marki i modelu - hmm co robić ?? Potrzebuję autka na codzień ale także na dojazdy do Polski - jakieś 750 km w jedną stronę. Uwielbiam Alfe i nie chcę badziewia z kiepskim wyposażeniem - obydwie są TOP - wiadomo serce rwie się do tej 2.5 tylko ten przebieg ??? Ale 2.0 TS i problemy z tym motorem ?? Może lepiej zamknąc oczy i kupić 2.5 ?? ew. zagazować jak będzie kiepsko ze spalaniem. Jak uważacie - proszę o merytorykę - złych opinii o Alfie naczytałem się na inych portalach - przy okazji jedna Alfa jest wałsnością szacownego Pana Prawnika w Monachium a druga syna fabrykantów z Bawarii - jakby ktos tiwerdził że Alfą jeżdżą ludzie bez klasy i kasy to podeslicie go do mnie - skopię mu du..sko gratis

Pozdr
    Superdziadek

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ishan
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    Renault Scenic 1ph2

Domyślnie

jesli planujesz robic tak duze przebiegi to pewnie do tej 2.0 tez pomyslisz o gazie bo one jakos specjalnie malo i tak nie pala. wiec wtedy rozwazanie zagazowany ts & zagazowane v6. Przebieg tej V wcale nie jest taki duzy, a masz pewnosci ze to 150 jest prawdziwe ?? moim zdaniem jezdzi sie stanem auta a nie przebiegami w przypadku jednak juz starszych aut. Jesli obie sa igły, ceny zblizone to jednak bym bral Vałke. frajda z jazdy wieksza, silnik potencjalnie mniej kłopotliwy, bardzo elastyczny (6 biegow) i cudnie brzmiacy. a spalanie, moze i troche wieksze niz ts, chociaz na trasie to jest do ogarniecia i mozna osiagnac calkiem przyzwoite wyniki, oczywiscie jak na taki sinilk, bo wlasciciele klekotow i tak by sie popukali w glowe jak bym napisal jaki mi sie udalo osiagnac wynik i ze uwazam ze do malo
    Ostatnio edytowane przez ishan ; 07-04-2013 o 09:34
    Było:
    Daewoo Tico 0.8
    Opel Vectra B 1.8
    Alfa Romeo 166 2.4jtd
    Alfa Romeo 156 2.5 v6
    Alfa Romeo 156 sw 2.4jtd

Jest:
    Renault Scenic 1ph2 1.4

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Camey
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa 156 V6

Domyślnie

Bierz tą, która będzie w lepszym stanie a na przebieg nie patrz. 2,0 spali Ci nie dużo mniej od fałeczki. Ishan prawdę pisze