witam
chciałem was zapytać co sądzicie o tym komplecie zawieszenia?
http://allegro.pl/zestaw-zawieszenia...132035609.html
Pisze że 2 lata bez limitu km Gwarancja i jeszcze pytanie czy musiałbym coś jeszcze dokupić do tego zestawu??
witam
chciałem was zapytać co sądzicie o tym komplecie zawieszenia?
http://allegro.pl/zestaw-zawieszenia...132035609.html
Pisze że 2 lata bez limitu km Gwarancja i jeszcze pytanie czy musiałbym coś jeszcze dokupić do tego zestawu??
Cena mówi sama za siebie. Jeśli chcesz zmieniać co chwilę wahacze, to możesz kupić. Tematów było milion na forum o zawieszeniu i elementach. Polecane marki: Vema i TRW.
1.Vema - dobra jakosć, cena o wiele niższa, mniej wytrzymałe.
2. TRW - b. dobra jakość, drogie, bardzo wytrzymałe.
Zarówno Vema jak i TRW są to najlepsze wyroby. A to co Ciebie interesuje, nawet wyrobem nie można nazwać.
Cały zestaw za 470,00 zł - to nie może być dobre. Te dwa lata gwarancji bez limitu km, to jest chyba na aluminium![]()
Jak pisze Kolega wyżej, TRW, VEMA. Poczytaj na forum, jest kilka wartościowych wątków. Mogę tylko zacytować wypowiedź z forum BMW na temat zawieszenia tej marki: śmieć.
Alfy się nie psują tylko grymaszą. AR 147 - 300 tys. przebiegu w mych rękach i nadal śmiga.
Tylko pytanie co obejmuje gwarancja?? Bo jeżeli zużycie wszystkich elementów to tylko brać i cieszyć się dożywotnio nowymi wahaczami bo dłużej niż 2 lata na bank nie wytrzymają![]()
no właśnie bo pisze że jest gwarancja na 2 lata dlatego chciałem się was zapytać
jeśli masz cierpliwość to kup i będziesz co tydzień wymieniać i odsyłać na gwarancje![]()
Gwarancja to jedno a potem uzyskanie zwrotu na gwarancji to drugie - myślę że taka firma kogucik raczej nie uzna jakiejkolwiek gwarancji, i zwali wszystko na np. niewłaściwe użytkowanie, winę klienta itp.
takie firmy uznają normalnie gwarancję ale weź tu rozbierają to co jakiś czas. Zamiast kupić wahacze trw to ludzie szukają pozornej oszczędności.
Jak można tu mówić o oszczędności jeśli ktoś robi dużo kilometrów to co chwilę trzeba będzie auto odstawić na warsztat żeby zdemontować wahacze i odesłać je do reklamacji w ramach tejże gwarancji. Za każdym razem auto będzie unieruchomione, no chyba że zaopatrzymy się w drugi taki sam komplet i będziemy reklamować na przemian. Dodatkowo dochodzi koszt mechanika za każdym razem jeśli ktoś nie będzie robił tego sam. I czy może mi tu ktoś wskazać jakiego typu to będą oszczędności wynikające z kupna takiego zestawu, bo ja jakoś nie mogę dostrzec żadnych? Jeśli ktoś takowe potrafi wskazać to może się okazać że zarówno ja jak i spore grono forumowiczów wyrzuciliśmy pieniądze w błoto bo kupiliśmy trochę droższe oryginalne wahacze TRW, chcąc mieć spokój z zawieszeniem na dłuższy czas, zamiast zapłacić grosze za jakieś NO NAME i ciągle je reklamować i
.
Ludzie, proszę miejcie troszkę litości i przed napisaniem postu poczytajcie troszkę forum. Tematów dotyczących wyboru wahaczy jest już chyba setki jak nie tysiące. Pojawiają się one praktycznie każdego dnia, niemalże jak grzyby po deszczu, i w każdym pytanie dotyczy tego samego. Ileż razy można pisać ciągle to samo? Nie chodzi tu tylko o moją wypowiedź ale także i innych użytkowników. Przeglądając forum ciągle natrafiam na tematy typu "Czy te wahacze będą dobre?" albo "Czy ktoś ich używał coś o nich wie może je polecić" itp itp itd. Przecież to się staje nudne i zniechęcające do zaglądania tutaj, bo wiadomo jakiego typu tematy można trafić. Może któryś z adminów mógłby takie tematy usuwać bo w ten sposób unikniemy zaśmiecania forum.
vema napisz do sklepu motodelta.pl ja kupując komplecik wahaczy na przód po promocyjnych cenach + koncówki drazkow i łaczniki przód dostałem gratis przesyłke. polecam