[159] Wartości wtrysków i turbiny? 2.4JTDM

Auto
159 2.4 JTDM
Witam koledzy, ostatnio sprawdzałem wartości wtrysków i turbo. Nie pamiętam wszystkich korekt wtrysków, ale na jednym miałem na minusie, dokładnie -1,84, na reszcie +1,86, +3,42, a na pozostałych dwóch między +1, a +2. Jeżeli chodzi o turbo zadanie ciśnienie bicia na wolnych obr. było o 50 większe niż biła, a powyżej 2 tyś. obr. było już o 100 za mało niż komputer nakazywał.

Pomocy :o

Witam koledzy, ostatnio sprawdzałem wartości wtrysków i turbo. Nie pamiętam wszystkich korekt wtrysków, ale na jednym miałem na minusie, dokładnie -1,84, na reszcie +1,86, +3,42, a na pozostałych dwóch między +1, a +2. Jeżeli chodzi o turbo zadanie ciśnienie bicia na wolnych obr. było o 50 większe niż biła, a powyżej 2 tyś. obr. było już o 100 za mało niż komputer nakazywał.

Pomocy :o

Korekty wtrysków są nieciekawe, pytanie w jakich warunkach je robiłeś? Silnik powinien mieć ponad 80 stopni i pomiaru dokunuje się na biegu jałowym oraz 2000 obrotów z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami energii oraz klimą.

parametry wtrysków były mierzone na wolnych obr. i chyba na w miarę ciepłym piecu

parametry wtrysków były mierzone na wolnych obr. i chyba na w miarę ciepłym piecu
to zrób to porządnie. najlepiej jak silnik ma te 90st C i zwróć uwagę przede wszystkim na wyłączenie klimy. dla porównania, u mnie przy tak sobie nagrzanym silniku korekty były słabe, a przy włączonej klimie zawsze mi też odjeżdżają poza normę.

Amortyzatory
Powrót