[159] Kontrolka ciśnienia oleju

_jedrek_

Nowy
Auto
159
witam,

czy w 159 1,9 JTDm 8v jest kontrolka cisnienia oleju?

Z tego co pamiętam odpowiada za to "engine check". Do instrukcji zajrzyj.

Z tego co pamiętam odpowiada za to "engine check". Do instrukcji zajrzyj.
engine check??? mysle ze kolega powinien zajrzec. W alfie jest kontrolka cisnienia oleju zapali sie dopiero jak go braknie na czerwono. Do pomiaru stanu sluzy bagnet i elektroniczny wskaznik poziomu oleju który i tak pokazuje co chce:P

Czerwonej kontrolki ciś oleju świecącej się po włożeniu kluczyka i gasnącej po uruchomieniu w 159 JTD nie ma. Dopiero brak ciś jest sygnalizowany

Ostatnia edycja:
Na zegarach nie ma jest na wyswietlaczu. Zapali sie jak pisalem jak samochód straci olej. Jak wymieniacie olej to wączcie zaplon to zobaczycie koomunikat i kontrolke. Doczytalem w alfie bez wyswietlacza miedzy zegarami kontrolka jest na zegarach.

Ostatnia edycja:
Na zegarach nie ma jest na wyswietlaczu. Zapali sie jak pisalem jak samochód straci olej. Jak wymieniacie olej to wączcie zaplon to zobaczycie koomunikat i kontrolke. Doczytalem w alfie bez wyswietlacza miedzy zegarami kontrolka jest na zegarach.

no wlasnie nie widzialem kontrolki, patrzalem tez pod slonce na kontrolki i tez nie zauwazylem nic podobnego do kntrolki cisnienia :)

jedynie co to przy stracie poziom wyswietla ;)

juz sie wystraszylem, ze jakas awaria

A dziś zapaliła mi się kontrolka oleju na czerwono podczas jazdy ,zatrzymałem alfkę i sprawdzam olej wszystko w nornie na bagnecie pokazuje pól stanu ,na wyświetlaczu między licznikami tak że palą się prawie wszystkie schodki.Ruszam do mechanika na komputer przejechałem 50 km kontrolka chwilami gasła ale 80% jazdy się paliła.Komputer nie wykazuje żadnych błędów wymieniamy czujnik ciśnienia oleju na nowy i dalej się świeci,sprawdzamy ciśnienie oleju i wszystko ok.Oczywiście kontrolka dalej świeci się.Alfa chodzi w porządku silnik pracuje bez zmian przyspiesza normalnie tylko ta czerwona kontrolka co to może być?

Amortyzatory
Powrót