[159] fiat ecu problem

• Autor wątku Autor wątku rakud29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rakud29

Guest
witam

koledzy mam problem po podlaczeniu samochodu przez ten program do diagnostyki fiatecuscan 2.5 przestalo mi dziaac kilka modulow np czujnik deszczu , swiatel , sterowanie w kierownicy , czujniki cofania prosze was o rade dlaczego tak sie dzieje i czy teraz trzeba przeprowadzic adaptacje tych modulow

Zrób: Nadwozie -> Can Setup / Proxi Alignment Procedure

kolego i po tym wszystko mi wroci do normy powiedz jeszcze jak mam to zrobic wejsc w to i co dalej

Nie miga ci licznik przebiegu na desce czasem? Chyba powinien
Zakładka regulacje -> Procedura osiowania PROXI

nie akurat licznik mi nie mryga ale duzo zeczy nie dziala dlaczego tak sie stalo podiolem tylko kabel przez program fiat ecu 2.5 teraz mam wersje 3.3 bede probowal po polydniu

robilem tak jak pisale mam wersje 3.3 i nic dalej bez zmian dalej jest blad czujnika deszczu i swiatel

A możesz przybliżyć w jakich okolicznościach to siadło?
Kody błędów?
Rozumiem że wcześniej działało ?

- - - Updated - - -

W zakladce regulacje masz możliwość ręcznego włączania modułów.

kolego wczesniej dzialalo wszystko mialem tylko problem z poduszka bo sie swiecila kupilem kabel pobralem program fiatecuscan wersje 2.5 zrobilem skan pozniej odczyt bledow poduszki wchodzilem w rozne moduly po czym zobaczylem ze swieci mi blad od czujnika swiatel i deszczu nie dziala sterowanie w kierownicy czujniki cofania tyle co wiem pozniej pobralem wersje 3.3 zrobilem jak piszesz i dalej to nie dziala tak jak by nie widzial tych czujnikow prosze cie poradz cos bo juz mnie cos bierze

ktos cos poradzi co zrobic nikt nie mial takiego problemu po glupim podpieciu kabla

Kolego czy uporałeś się z tematem?? Znajomy w takich samych okolicznościach "stracił" prędkościomierz i parę innych rzeczy i tez ma zagadkę

Może niechcący naruszył kable w którejś wtyczce. Raz niefortunnie wkładałem wtyk OBD i straciłem tempomat :) I gdyby nie schematy to pewnie bym nie znalazł tego jednego kabelka, który wyszedł ze swojego miejsca. Ostatnio demontowałem body comp i po podpięciu wszystkich wtyczek z powrotem (zazwyczaj staram się być delikatny w takich sprawach) zniknął sygnał z wskaźnika paliwa. Sorry, takie mamy wtyczki :D Nietrudno o luźne połączenie.

Witam. U Mnie mruga licznik km. Mam kabelek elm 327 i program mes 1.4 czy da rade zrobic osiowanie? Łączy mi sie tylko z ecu i z niczym wiecej. Może coś robie nie tak?

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

Prawodpobonie trzeba przerobić kabel - problem z terminacją sieci CAN

Witam. U Mnie mruga licznik km. Mam kabelek elm 327 i program mes 1.4 czy da rade zrobic osiowanie? Łączy mi sie tylko z ecu i z niczym wiecej. Może coś robie nie tak?

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
Jak miga Ci licznik to coś nie jest podłączone do CAN. Sprawdzaj wszystko po kolei. Coś musi Ci nie działać np sterowanie drzwiami , wycieraczki, światła nie wiem co ale coś musi nie działać. Jak znajdziesz to musisz to naprawić. Jak podłączysz sprawny układ (naprawisz to co jest popsute) to nie musisz nic w komputerze konfigurować. Licznik przestanie migać. Tak było u mnie jak musiałem odpiąć drzwi od szyny CAN. Po naprawie wiązki licznik sam przestał migać.

Może niechcący naruszył kable w którejś wtyczce. Raz niefortunnie wkładałem wtyk OBD i straciłem tempomat :) I gdyby nie schematy to pewnie bym nie znalazł tego jednego kabelka

Hmm... Chyba mam to samo że przestał działać tempomat. Tzn. włączając go na manetce, zapala się lampka na obrotomierzu, natomiast nie jestem w stanie go aktywować przesuwając manetką do przodu/tyłu.

Hmm... Chyba mam to samo że przestał działać tempomat. Tzn. włączając go na manetce, zapala się lampka na obrotomierzu, natomiast nie jestem w stanie go aktywować przesuwając manetką do przodu/tyłu.
U mnie lampka nawet się nie zaświecała.

Amortyzatory
Powrót