[159] Turismo czy Turismo Internationale?

• Autor wątku Autor wątku wojshadow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojshadow

Guest
Witam serdecznie!

Zamierzam kupić Włoszkę 159 2,0 JTD 170KM.

Mam możliwość kupna Alfy z rocznika 2011 SW w wersji Turismo.. i tu pojawia się moje pytanie czy takowa wersja wogóle istnieje czy nie??

Wiem, że są wersje wszystkim Nam znane TI ( Turismo Internationale ).. czerwone niteczkie, koła 18, chrom na lusterkach itd...

Wersja, którą mogę ( nie widziałem jeszcze zdjęć ) jest opisana jako Turismo i posiada..
1. sportową skórzaną kierownicę + sterowanie radia ( rozumiem, że jest to taka jak w TI tylko bez czerwonej nitki ? ),
2. koła 17 i chrom na lusterkach,
3. Siedzenia półskóra
4. Radio z wejściem USB + system głośnomówiący ( to chyba jest Blue & Me ?? ),
5. Czujniki parkowania tył i inne pierdoły.

Pytanie moje.... czy ktoś słyszał o takiej wersji, może to jakas na Niemcy, czy nie jest to czasem składany na siłe jakis model TI ..co o tym sądzicie..

Czekam na wszelkie opinie,porady bo nie wiem czy kupować..

Alfiści pomocy
54.jpg
..

Albo tech. Ale to byl pakiet stylizacyjny...

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk

Turismo to po prostu jedna z wersji wyposażenia i nie ma nic wspólnego z Turismo Internazionale (Ti). W zależności od kraju były różne wersje wyposażenia.
Np. w Wielkiej Brytanii 159 była dostepna miedzy innymi w wersji Lusso, Velove, Distinctive, Turismo i Turismo Internazionale.

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie!

Zamierzam kupić Włoszkę 159 2,0 JTD 170KM.

Mam możliwość kupna Alfy z rocznika 2011 SW w wersji Turismo.. i tu pojawia się moje pytanie czy takowa wersja wogóle istnieje czy nie??

Wiem, że są wersje wszystkim Nam znane TI ( Turismo Internationale ).. czerwone niteczkie, koła 18, chrom na lusterkach itd...

Wersja, którą mogę ( nie widziałem jeszcze zdjęć ) jest opisana jako Turismo i posiada..
1. sportową skórzaną kierownicę + sterowanie radia ( rozumiem, że jest to taka jak w TI tylko bez czerwonej nitki ? ),
2. koła 17 i chrom na lusterkach,
3. Siedzenia półskóra
4. Radio z wejściem USB + system głośnomówiący ( to chyba jest Blue & Me ?? ),
5. Czujniki parkowania tył i inne pierdoły.

Pytanie moje.... czy ktoś słyszał o takiej wersji, może to jakas na Niemcy, czy nie jest to czasem składany na siłe jakis model TI ..co o tym sądzicie..

Czekam na wszelkie opinie,porady bo nie wiem czy kupować..

Alfiści pomocy
54.jpg
..

To jest wersja z ostatniej trzeciej serii produkcyjnej > X8 159 MY11 (2010-2011). To jest wersja na rynek DE > z tego co pamiętam. Będziesz zachwycony siedzeniami i wnętrzem. Mam taką wersję oznaczoną w PL jako sport plus z kilkoma dodatkami. Nie mam chromu na lusterkach. Warto taką kupić z odpowiednim offem w cenie. Ze względu na dłuższy postój na parkingu w oczekiwaniu na Ciebie wykonaj koniecznie szczegółowy przegląd wyposażenia pod względem poprawnego działania. Zwróć uwagę na precyzje działania zamków, dźwigni i działanie samego alarmu. Koniecznie poproś o wymianę filtru kabinowego. Po kilku minutach pracy silnika sprawdź poziom płynu chłodniczego. Uszczelki dachowe idące wzdłuż auta i czujniki parkowania do dokładnego sprawdzenia.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót