[159] Automatyczne zamykanie szyb

• Autor wątku Autor wątku spdr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

spdr

Nowy
Auto
AR 159 SW 1.9 JTDm 115KM
Witam,

Dzisiaj próbowałem opuścić szyby automatycznie z kluczyka. Przytrzymując przycisk odblokowania drzwi szyby opuściły się samoczynnie. Chcąc je teraz zamknąć przytrzymałem przycisk na pilocie odpowiedzialny za blokadę drzwi lecz szyby nie podniosły się. Spotkał się ktoś z takim problemem ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

GŁOWY??? Palce, rozumiem, ale bez przesady...
U nas w C5 (2008) jest taki system, ale w drugą stronę- z pilota da się domknąć, a nie da się otworzyć.

A znam osobę, która straciła kawałek jedynki, bo wyglądała przez drzwi i jednocześnie sama (!) wcisnęła przycisk podnoszenia szyby. Dużo nie trzeba :)
Ludzie są różni, więc brak domykania szyb z pilota uważam za krok w dobrym kierunku.

Zauważyłem też, że szyba od strony pasażera nie zamyka się, ani nie otwiera automatycznie. Muszę trzymać przycisk non stop (ten przy drzwiach, nie przy pilocie). Próbowałem już "programowania szyby" (opuścić szybę i przytrzymać jeszcze przycisk parę sekund dłużej, a po tym podnieść szybę i również przytrzymać przycisk dłużej) ale nie dało do żadnych efektów.

wlozcie reke i zamykajcie szybe i zobaczcie co sie stanie:)

w GT szybka dojdzie do łapki i po napotkanym oporze opuści się

jest tam czujnik antyzgnieceniowy więc pewnie dlatego

mam akurat z nim problem od zimy, szyba podnosi się przez to skokowo.

najgrosze, że wywala bład na zegarach, co denerwuje.

nie wiem jak to rozwiązać póki co, chyba trzeba zdjąć boczek drzwi.

mam akurat z nim problem od zimy, szyba podnosi się przez to skokowo

mam ten sam problem ale ostatnio odpukac ... nic nie wola i zadnych komunikatów ale jak jest deszczy cos czy zimno to sie pojawialo ale nie wiem czy jedno z drugim ma cos wspolnego ...

nie chce Cię martwić, ale też tak miałem

pojawiało się raz na jakiś czas, na dosłownie moment,

niestety po jakimś czasie, jak się pojawiło to na stałe :/ wyższe temperatury przyszły i bez zmian, błąd ciągle jest. Próbowałem "uczenia szyby" jak gdzieś na forum było- niestety nic nie dało.

za to czujniki parkowania się naprawiły jak ciepło przyszło hehe ;)

Zauważyłem też, że szyba od strony pasażera nie zamyka się, ani nie otwiera automatycznie. Muszę trzymać przycisk non stop (ten przy drzwiach, nie przy pilocie). Próbowałem już "programowania szyby" (opuścić szybę i przytrzymać jeszcze przycisk parę sekund dłużej, a po tym podnieść szybę i również przytrzymać przycisk dłużej) ale nie dało do żadnych efektów.
To zależy od centralki najczęściej tylko szyba kierowcy ma automat otwierajęco-zamykający.

u mnie obie otwierają/zamykają się automatycznie po przytrzymaniu guzika niezależnie czy zrobie to po stronie kierowcy czy po stronie pasazera

Amortyzatory
Powrót