[159] cos muli na niskich obrotach 19.16v

bami159

Nowy
Auto
Giulia
Witam ostatnio zauważyłem lekkie dławienie sie na niskich obrotach turbine mam swiezo po regeneracji auto jest po wirusie, czy to EGR? czy cos innego??:mad::mad::mad:

Rozbierz i przeczyść EGR. Zaślepkę ma?

Rozbierz i przeczyść EGR. Zaślepkę ma?

własnie kiedyś kupiłem, i muszę ją założyc ;/
może to filtr paliwa, niepamietam kiedy był wymieniany, a ostatnio tankowałem na orlenie we włocławku moze to wina paliwa

odnosnie klap to po 2007 już ich chyba nie ma:/

Trochę wyzej kolega, który wyrzucał klapy dokładnie opisał jak to zrobił. Przejrzyj forum i poczytaj.

Problem z zablokowanymi klapami, zazwyczaj, objawia się właśnie muleniem w niskim zakresie obrotów. Jak jest z kolektorem plastikowym nie wiem dokładnie, ale istnieje prawdopodobieństwo urwania się ich i spowodowania spustoszenia w silniku.

Ostatnia edycja:
to mulenie jest naprawde delikatne, ale jestem przewrazliwony i to wyczuwam, mysle ze to raczej moze wina filtra paliwa badz egr , alfa raczej nie przysparza mi problemów i ma kolektor plastikowy..hmm

Ja dzisiaj też odczułem jakieś lekkie zamulenie w niskich zakresach obrotów i od razu pomyślałem o klapach. Zobcze jutro jak auto będzie śmigać ja kolektor jeszcze mam zamelinium choć belka '07 więc trzeba będzie zagłębić sie w temat.

Wyczysc tez owerbost chyba tak to sie pisze. to steruje turbina. mi w ogóle nie chcial jezdzic na niskich obrotach a po wyczyszczeniu smiga jak tra lala:)

Problem zaczoł się po przyjeżdzie z majówki , byłem nad morzem alfa zrobiła ok 1500 kilometrów, jechałem w miare ekonomic spałiła 5.9 załadowany full, więc mysle ze wynik ok.ale musiał się gdzies nagar nagromadzic , przegoniłem go ostatnio na A4 i narazie się uspokoiło aczkolwiek nieraz coś zamuli na dole:/ mam zamiar zaslepic egr zaslepką z dziurkami ale jakos nie moge sie za to zabrac, czujnik czysciłem w zeszłym roku ale pewnie jak bede zabierał sie za egr to zrobie tez czyszczenie:P

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót