help .nie gaśnie mi oświetlenie kabiny tj. lampki z przodu i z tyłu auta.
help .nie gaśnie mi oświetlenie kabiny tj. lampki z przodu i z tyłu auta.
Ja mam inny nie działa mi podświetlenie lampki dla pasażerów i lampki w bagażniku (żarówki są ok.). Lampka kierowcy działa więc wyklucza to chyba bezpiecznik bo pewnie to ten sam - podobnie jak przekaźnik. Więc co to może być?
Ktoś tu na forum miał podobny problem z innym modelem miał zalane przekaźniki.
jesli panel pokazuje ze wszystkie drzwi sa zamkniete to winny jest najprawdopodobniej czasowy wygaszacz.niebieska skrzyneczka pod prawym siedzeniem pasażera.Napisał sierra1992
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
sprawdz czy lampka pasazera ma mase.sterowanie jest pradem.Napisał witek_007
właśnie świeci sie na panelu tylna klapa ,mostkowałem wyłącznik,i nic dalej świeci kontrolkaNapisał lesio146
Być może rozsypał Ci się czujnik znajdujący się w zamku tylnej klapy. Zaglądnij tam czy jest wszystko ok.Napisał sierra1992
mostkowales wylacznik???aby przestalo swiecic jesli jest uszkodzony musisz go odlaczyc nie mostkowac!nawiasem dlaczego dziwisz sie ze swiatlo nie gasnie skoro w/g czujnika jest klapa otwarta...Napisał sierra1992
tak też zrobiłem wyjełem kabelki z czujnika i nic dalej świeci kontrolka ,zrobiłem mostek na kostce przy czujniku i dalej się świeciNapisał lesio146
jesli czujnik jest rozlaczony,mimo to panel wskauje niedomkniecie drzwi to wyglada na to ze przewód jest gdzies przetarty i zwiera z masa.mozesz to sprawdzic doswiadczalnie poprzez wyjecie z kostki przy panelu przewodu czujnika bagaznika.