[Brera] Podgrzewanie fotela kierowcy nie działa.

wit_maj

Nowy
Auto
Stelvio 2.0 TB, Brera 2.4 jtdm Q-Tronic, 159 1.9 jtdm Q-Tronic, GTV 2.0 T.Spark
Witam.

Wiem, że póki co ciepło i nie trzeba grzać tyłka, ale wolę się już przygotować na zimniejsze dni :)
Mam problem z podgrzewaniem fotela kierowcy, po prostu nie działa, pasażera działa bez zarzutu. Najprawdopodobniej jest jakiś problem z matą.
Czy ktoś z Was naprawiał już coś takiego? Jeśli tak to czy robiliście to samemu czy w serwisie? Jakie są ewentualne koszta takiej naprawy w serwisie?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdro

Znalazłem jedynie temat z samodzielna wymiana, czy właściwie naprawa maty ale w 156, zakładam ze w 159 i Brerze wygląda to podobnie, ale wolałbym aby ktoś faktycznie z doświadczenia z tym problemem w nowszych modelach się wypowiedział. W serwisie, w którym serwisuje autko wymieniali mate ale właśnie w 156 i też nie do końca potrafili mi powiedzieć jak to się ma do nowszych modeli. Ogólnie przyznam się ze przeraża mnie wyjmowanie całego fotela. Sam wątpię abym dal rade go wyjąć ;) Boje się też trochę ewentualnych skrzypów fotela po takiej operacji, ale chyba jak wszystko będzie podokrecane jak należy to nie będzie takiego problemu :)

Czyli chyba jednak sam tego sobie nie zrobię. Jakoś strasznie mnie przeraża samodzielny demontaż fotela :P
A ktoś wie może ile kosztuje wymiana, bądź naprawa maty w serwisie? ;)

Amortyzatory
Powrót