Niestety u mnie wycie pompy i bulgotanie płynu od wspomagania nie było kwestią wymiana zbiorniczka tylko magiel jest do roboty. Miałem dziurawą osłonę od drążka kierowniczego - dostawała sie tam woda i mocno to pokorodowało. po zdjęciu koła i złapaniu tej osłony lało sie pełno płynu od wspomagania. I chciałem was zapytać panowie czy znacie może jakieś firmy z okolic Warszawy który można polecić w sprawie regeneracji maglownicy ? Podobno czasami jest też możliwość wymiany samego uszczelniacza ? słyszał ktoś o tym ?
No i czy sądzicie że 1050zł za regenerowana maglownicę to dobra cena czy idzie znaleźć coś taniej ? za tyle w IC moge dostać.
pozdrawiam
- - - Updated - - -
podzwoniłem trochę teraz i w sumie sporo taniej wyjdzie wysłanie tej mojej na regeneracje. kojarzy ktoś z was firmę serwisprzekladni.com ? chca 450 za regeneracje i w oddziale w Warszawie mogę zrobic demontaż + montaż z geometrią za 400zł. Rok gwarancji dają na to. Miał ktoś z nimi styczność ?
Jest w ogole opcja że moja maglownica nie będzie sie nadawała do regeneracji ? Wczesniej żadnych symptomów raczej nie było, zaczęło sie wczoraj ciche popiskiwanie jak dojechałem to domu do dziewuchy to już przy kręceniu kołami było bardzo głosno. Rano tylko przjechałem tak 1km żeby do siebie do domu dojechać i pózniej tyle co wjechać na lawete i wjechać do warszatu. Myślicie że mogło sie coś tam jeszcze bardziej przez to uszkodzić ?
Pozdro