Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: "MARCHEWA" POMOCY!

przemekj23
    Gość

Domyślnie "MARCHEWA" POMOCY!

MAM PROBLEM,W MOJEJ 156 2.4 JTD OD CZASU DO CZASU ZAPALALA SIE MARCHEWA ,KONTROLKA AWARII WTRYSKOW,RAZ SWIECILA RAZ NIE ,ALE AUTO JEZDZILO,POJECHALEM NA KOMPUTER GDZIE WYKASOWALI MI WSZYSTKIE BLEDY ,PO 2 DNIACH ZNOW SIE SWIECI ,CO SIE DZIEJE ,CO TO MOZE BYC ,PROSZE O POMOC ,CZY MOZLIWE ZE TO OD JAKOSCI ROPY,ZWYKLE TANKUJE NA DOBRYCH STACJACH,CZASEM ZDAZYLO MI SIE NA PODRZEDNYCH

melek_italia
    Gość

Domyślnie Re: "MARCHEWA" POMOCY!

Cytat Napisał przemekj23
    MAM PROBLEM,W MOJEJ 156 2.4 JTD OD CZASU DO CZASU ZAPALALA SIE MARCHEWA ,KONTROLKA AWARII WTRYSKOW,RAZ SWIECILA RAZ NIE ,ALE AUTO JEZDZILO,POJECHALEM NA KOMPUTER GDZIE WYKASOWALI MI WSZYSTKIE BLEDY ,PO 2 DNIACH ZNOW SIE SWIECI ,CO SIE DZIEJE ,CO TO MOZE BYC ,PROSZE O POMOC ,CZY MOZLIWE ZE TO OD JAKOSCI ROPY,ZWYKLE TANKUJE NA DOBRYCH STACJACH,CZASEM ZDAZYLO MI SIE NA PODRZEDNYCH
    Odlacz przeplywomierz i daj znac jak jezdzi.

lukas_ps86
    Gość

Domyślnie

sprawdż też jaką temp. osiąga podczs jazdy. jak nierozgrzewa sie do odpowiednich temperatur to może to oznaczać problemy z termostatem, gdy sie niedomyka lub odwrotnie jak u mnie było. Kontrolka ta pokazuje wszystkie najmniejsze nawet niezgodności związane z samochodem. Sprubuj zaobserwować jakies niepokojące objawy. lub komputer :? i przyjrzeć sie błędom

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie Re: "MARCHEWA" POMOCY!

A dlaczego nie spytałeś co to były za błędy, kiedy je kasowali?
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

przemekj23
    Gość

Domyślnie

Wlasnie z termostatem moze cos byc ,normalnie podczas jazdy nagrzewa sie do temperatury 50 60 stopni ,wiecej to tylko rzadkosc ,w korkach lub przy naprawde ostrej jezdzie,do jakiej temperatury powinien sie nagrzewac normalnie ?

Kosiar
    Gość

Domyślnie

moja alfa w korkach i po mieście trzyma równe 90 , natomiast w trasie tem utrzymuje się 70-80 stopni i mechanik w ASO alfa powiedział że jest ok

lukas_ps86
    Gość

Domyślnie

Dokładnie tak jak pisze Kosiar termostat otwiera sie i zamyka w okolicach 86st.