Strona 1 z 13 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 129

Temat: co Was wkurza?

E.T.
    Gość

Domyślnie co Was wkurza?

Jestem właśnie po jesiennej wymianie wycieraczek. W moim modelu wycieraczki są tak genialnie zrobione, że nie podnoszą się bardziej niż jakieś 15-20 cm od szyby, nie mówiąc już o odchyleniu na stałe.
    Wymianę piór najlepiej zacząć od demontarzu całego ramienia, bo inaczej czeka nas kombinacja nieziemska żeby zsunąć pióro, a jak już nam się uda to z pewnością zdrapiemy czarny mat z metalowego ramienia i trzeba zamalować. Tak czy inaczej godzina roboty z głupimi wycieraczkami.
    Ja wiem że w Italii mało pada, ale ktoś kto to zrobił chyba nie myślał, bezsens kompletny !!

Jesli ktos ma ochotę dać upust negatywnym emocjom to zapraszam, mnie pomogło Poza tym jak wiadomo kocha się "pomimo" 8)

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Ja zmieniam wycieraczki przy otwartej masce, wtedy nie muszę nic demontowac- chociaz wiadomo, że wymontowanie ich ułatwia wymianę piór. Bardzo irytuje mnie dostęp do rozrusznika- ale to z przyzwyczajenia do aut gdzie starczyło się położyc- 3 śruby i rozrusznik w łapie.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

adasco
    Gość

Domyślnie

Dolewanie plynu spryskiwacza.
    W Punto powtorzono ten sam blad. A lejka nie dodaja do auta....

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

adasco, ale do niektórych płynów do spryskiwaczy dodają lejek ( kupiłem taki różowiutki w sieci Tesco z małym lejkiem - pasuje idealnie :mrgreen: )

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał adasco
    W Punto powtorzono ten sam blad. A lejka nie dodaja do auta....
    Ja lejek zawsze robie z butelki. Brzeszczot zawsze mam w bagażniku więc większym problemem jest znalezienie butelki- ale takowe często w lasach leżą, albo w parkingach leśnych- nawet nie w śmietniku co jest poprostu banalne
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

adamo
    Gość

Domyślnie

Elektroniczne otwieranie bagażnika za pomocą przycisku na konsoli środkowej == stacyjka pozycja OFF... grr :wink:

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    wroclaw
    Auto
    166 2.4jtd spider 3,2v6

Domyślnie

W 164 irytuje mnie opinia o tym modelu ,ale to w sumie dobrze bo można prawie za darmo jeżdzić świetnym autem [ja wycieraczki wymieniam gdy piura są w górnym położeniu sprawdż :!: ]Mam też spidera 3.0v6 a w nim wkurzających jest dużo dupereli [nowszy lepszy model he he] ale i tak go uwielbiam .Przejazd tunelem z otwartym dachem i przepustnicą jest bezceny :!: :!:
    pawel164

adamodg
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adasco
    - popieram
    i umiejscowienie filtra powietrza też mogłoby być lepsze
    i wkurza mnie jeszcze to że nie mam kasy na następczynię ( 159 ) :mrgreen:
    aha , i wkurza mnie jeszcze to że benzyna jest droga a ona ja tak lubi :mrgreen: a jak ona lubi to ja muszę dać DD a jak dam jej ( oczywiście benzyny ) to nie mam $ dla małżonki ((

E.T.
    Gość

Domyślnie

Fiergloo, Paweł, obojętne czy z podniesioną maską, czy w po zatrzymaniu wycieraczek w pionie - bo wszystkiego próbowałem, problem polega na tym, że po podniesieniu ramienia maksymalnie nie jestem w stanie manewrować swobodnie piórem tzn np ustawić go prostopadle do ramienia- po prostu szyba jest za blisko. A do tego przez to że nia da się odchylić ramienia na stałe to sprężyna cały czas ciągnie do szyby i lepiej okrywać ją kocem żeby nie strzeliło w razie wymsknięcia się z ręki.Tak więc wolę już demontować całość.

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

mnie najbardziej wkurza to ze 80 % spolecznosci polskiej mowi ze alfa to szrot ze sie psuje ze nie jest wytrzymala i ze najlepsze to wolcendupolcen stolcen (vw) a i jeszcze to ze w mojej 166 psuje sie ogrzewanie i ze szybko scieraja sie oponki z przodu mimo ze mam antyposlizg hehhehe wiadomo ta moc czyni cuda