Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Temat: Siatki, pudełka, skrzynki

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie Siatki, pudełka, skrzynki

W jaki sposób radzicie sobie z przewożeniem drobnych rzeczy, które trzeba w aucie mieć, a w Alfie nie ma gdzie ich włożyć. Chodzi mi np, o trójkąt, gaśnice i inne graty, które trzeba mieć w samochodzie.

Gdzieś kiedyś widziałem u kogoś takie siatki przyczepione do tylnego siedzenia. Nie wiecie, czy to oryginalny gadżet, czy jakiś dokupiony :?:

Wszelkie rady i sugestie, a najlepiej zdjęcia proszę wstawiać/wpisywać.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie Re: Siatki, pudełka, skrzynki

Ja w 156 , rzeczy typu trójkąt, apteczkę , kamizelkę, i parę szmatek do wytarcia rąk (np. po zmianie koła) wrzuciłem - upchałem w tej wnęce przy kole dojazdowym.

Natomiast gaśnica jest chyba fabrycznie lub przez dilera, zamontowana na bocznej ściance w bagażniku.
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Rowerzysta Avatar limak
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    AR146 1.4 TS 16V

Domyślnie

AR146.

Gasnica - na boku umiejscowiona. Wyglada to na fabryczne miejsca. Teraz szczegol: mam dwie gasnice w swojej!

A AR146 przy krawedzi bagaznika - w miejscu gdzie podnosi sie wykladzine, zeby dostac sie do kola zapasowego... jakby to nazwac... szpara na calej dlugosci? I tutaj jakis olej, reczniczki, rekawiczki etc.

Ostatnio kupilem w jednym z marketow plastikowa skrzynke duza na roznej masci suweniry... ale teraz trzeba pomyslec jak ja ulokowac, zeby nie latala po bagazniku.

Torby mocowane w bagazniku to z tego co wiem oryginalny gadget. Dostepny w salonach grupy Fiata.

...a i tak Wam powiem, ze najwiekszy problem to mam z apteczka :mrgreen:
    Duza, plastikowa apteczka (w zasadzie to tej najbardziej profesjonalnej to brakuje jej tylko kolnieza)... i lata jak chce... dlatego jak jezdze sam to lezy z tylu za fotelem.
    A dlaczego taka apteczka?
    Pochwale sie...
    Nagroda na zlocie ratownikow drogowych PZMotu :wink:

mrutyś
    Gość

Domyślnie

ja kupiłem dużą skrzynkę i wożę w niej wszystko od apteczki przez skrzynkę z narzędziami (klucze, śrubokręty, zapasowe żarówki) po pompkę do koła i gaśnicę. Sprawdza się ok bo nawet przy ostrej jeździe to w bagażniku szukam tylko skrzynki a nie każdego przedmiotu z osobna

k@rol
    Gość

Domyślnie

Ja stosuję torby, które można rzepami przypiąć do wykładziny bagażnika. Nic nie lata i jest porządek.

ViP Rowerzysta Avatar Papamek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv 1.8TS 2000, Bianco Polare

Domyślnie

Ja trzymam rzeczy w torbie zapinanej na rzep. Rzep służy też do pocowania torby do ścian lub podłogi bagażnika. Bardzo praktyczne rozwiązanie. Przykład takiej torby:
    http://www.allegro.pl/item477822747_...k_szeroki.html
    Paweł

zdziba
    Gość

Domyślnie

Są dostępne rzepy w sprzedaży na metry , samoprzylepna (strona do podłoża). Przyklejamy gdzie chcemy łączymy elementy i problem z głowy ,nic nie lata po bagażniku( chodzi mi o skrzynkę ) która jest bdb rozwiązaniem)

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Mnie najbardziej potrzebne rzeczy mieszczą się we wnęce koła, gaśnica jest na sciance bagażnika. Olejów i innych podobnych rzeczy nie wożę, bo po cholere.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Mnie najbardziej potrzebne rzeczy mieszczą się we wnęce koła, gaśnica jest na sciance bagażnika. Olejów i innych podobnych rzeczy nie wożę, bo po cholere.
    Ja tak samo, to nie stragan , żeby tam było 1000 i 1 drobiazgów. We wnęce przy kole , są jeszcze kombinerki i taśma izolacyjna, i jakieś żarówki, a reszta to fabryczny zestaw , z kluczem do kół i śrubokrętem chyba.
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

thing
    Gość

Domyślnie

hm... ja mam klucze, trójkąt itp. podobnie jak koledzy upchane przy kole, ale gaśnice mam przymocowaną przy fotelu pasażera z przodu
    a apteczke, płyn do spryskiwaczy i pare pierdół worze w pudełku zabezpieczonym takimi linkami