Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Temat: Zakup GTV

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB

Domyślnie Zakup GTV

Poważnie zastanawiam się nad kupnem AR GTV 2.0 V6 TB.

Ma ono służyć jako autko do niedzielnej jazdy powiedzmy. Nie chcę za dużo wydawać pieniędzy, ale żeby troszkę pojeździło.

Co myślicie o tym: http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-C29486072.html
    więcej zdjęć Tutaj: http://www.common-soft.pl/gtv

Z góry dziękuję za opinie.

Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Trin
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Świdnica
    Auto
    Było Gtv 2.0 JTS, jest 406 coupe 3.0

Domyślnie

Jak za tą kasę to że nie wygląda z zewnątrz, pytanie czy jak kupisz to nie wydasz drugiego tyle na remont zawieszenia albo silnika. Zawieszenie tył trochę kosztuje, tak samo jak turbina;] no ale jak nie zobaczysz nie osłuchasz to się nie dowiesz. Nie twierdze że cena niska bo coś jest nie tak, czasem można trafić na okazje;]

- - - Updated - - -

zakichane laptopy... "jak za tą kasę to z zewnątrz wygląda o" sry;p

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB

Domyślnie

Jasna sprawa że najlepiej zobaczyć Ja jestem z Krakowa, autko z Pozniania tj. jakies 400km więc chce dowiedzieć się możliwie najwięcej. Poprzedni właściciel ten alfy z Warszawy był.

Właściciel aktualny być może zagląda na to forum.

Napiszę więcej co mi powiedział bo dość dużo go męczę telefonicznie, więc:

- turbina nie świszczy, silnik ma moc
    - tylne zawieszenie nie stuka,
    - przód tak jak napisał ewentualnie do wymiany końcówki drążków kierowniczych,
    - i jakieś tam inne drobne rzeczy, ryśnięty bok itp

A jaki jest orientacyjny koszt wymiany paska rozrządu oraz przykładowo regeneracja turbiny ?

Tak na dobrą sprawę, jak padnie silnik to raczej robił go nie będę, tylko rozbiorę całość na części, wszystko zależy od kosztów ewnetualnej naprawy.
    Ostatnio edytowane przez rkoczen ; 14-06-2013 o 12:22

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa gtv v6 TB

Domyślnie

ja bym się bardzo dobrze zastanowił na Twoim miejscu... Chcesz kupić tanio TB a pomyślałeś o utrzymaniu później takiego samochodu? Czy chcesz go dojechać do końca? Pamiętaj tb pali w mieście przy spokojnej jeździe 16-17l benzyny... Mam być szczery? Ja bym za taką kasę TB nie kupił bo bym wydał na nią później 2 razy tyle żeby jeździła tak jak powinna. Jakby była dofinansowana to by nikt w takich pieniądzach tego nie sprzedawał. Silnik ma moc... było to sprawdzane na hamowni? Wiele osób też tak mówiło po kupnie tb a później płacz, że 160KM wyszło...

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB

Domyślnie

hmm
    No chciałbym kupić tanio, ponieważ mam samochód do codziennej jazdy
    To ma być jak napisałem auto które będzie okazyjnie jeżdzone, spalanie nie ma znaczenia.

Jasna sprawa że nie chciałbym aby po miesiącu coś poważnego padło Ale żeby z rok wytrzymał

A później w zależności od tego co by sie stało podjąłbym decyzję co dalej.

Co do mocy możesz mieć rację jak najbardziej, to ma swoje lata i tych 200KM może już nie mieć Szczególnie jeśli silnik był męczony.

Bardzo podoba mi się dźwięk tego silnika

2.0 TS jeździłem i jakoś emocji we mnie nie wzbudził, podejrzeam że tam z około 50koni brakowało po za tym jak się okazało jazda testowa odbywała się bez oleju

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wedżi
    Mieszka w
    Włocławek
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Nie powiem, że nie brakuje trochę Gtv 2,0ts, bo 150KM przy niecałych 1400kg dupy nie urywa, ale przejedź się zadbanym teesem, zobaczysz, że potrafi wzbudzać emocje

PS: Ja za teesa dałem 2x tyle, co TB z ogłoszenia, a i tak nie jest w idealnym stanie, więc nie chcę nawet mysleć w jakim stanie jest ten TB z aukcji ;/

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Trin
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Świdnica
    Auto
    Było Gtv 2.0 JTS, jest 406 coupe 3.0

Domyślnie

Zaniedbane auto a szczegulnie z tym motorem to studnia bez dna, jest parę watków o tb na forum, poczytaj zanim kupisz ja w takich pieniądzach. Ja za swoją dałem uuu trochę to kosztowało ale za to spokój mam, dla świętego spokoju zrobię komplet hamulców tarcze plus klocki przód i tył no i ewentualnie koleś zobaczy zaciski jak będzie trzeba.... No i jeszcze jedno fajnie by było jakby miała chociaż jakieś rachunki, paragony z jakichkolwiek napraw, ja bez tego auta bym nawet nie oglądał;] pozdrawiam i mam nadzieje ze znajdziesz godną uwagi Gtvke

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

ja powiem krótko, kolega jest na forum, jego ogłoszenie znalazłem na AC http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=39714
    niestety tb to najdroższy silnik w gtv jesli chodzi o utrzymanie i najgorszy jesli chodzi o trzymanie mocy ale jeśli na hamowni wyszłoby przynajmniej 190 koni to brałbym bez zastanowienia i nawet nie oglądał budy i zawieszenia przy takiej cenie... w przeciwnym razie trzeba naszykować ze 3 tysie żeby zbliżyć się mocą do serii nie wliczając w to pierwszego przeglądu-serwisu czyli ok 1500 zł

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Mój pierwszy przegląd skończy sie FV na 5 tys... Najmniej tyle, bo to bez ogarniecia paru jeszcze defektow ktore auto posiada. Jak ja nabywalem to słyszałem ze jest to jedna z bardziej zadbanych gtv w polsce... Faktycznie nie ma druciarstwa i rzeźby a mimo to coś coś sie jednak wysypalo. Pech chciał że to jest napęd pompy oleju... Tak to jest z uzywanami autami. Strach pomyśleć co by było jakbym mial totalnego szrota.
    Ostatnio edytowane przez LIGAR ; 15-06-2013 o 16:22
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Najlepszym rozwiązaniem byłby pojechanie z kim kto ma Gtv albo poproszenie o oględziny kogoś miejscowego kto coś wie na temat tego modelu. Na chwilę obecną nie podłączając komputera (FES czy AlfaDiag) nawet bym nie oglądał samochodu. Niestety (dla sprzedającego na pewno) miałem okazję oglądać kilka modeli Alfy kiedy znajomy chciał kupić sobie 156, w 99% przypadkach samochody były po prostu wrakami, liczniki kręcone z masą błędów w ECU co przekłada się rzecz jasna na późniejsze wydatki (średno druga cena samochodu). Nie chcę Cię w jakiś sposób zniechęcić ale musisz się liczyć z tym, że już po zakupie musisz mieć minimum 3-4 tyś na podstawowe naprawy itp sytuacje
    Z mojej strony życzę być znalazł wymarzoną perełkę i służyła Ci jak najdłużej bez awaryjnie

PS. ja po kupnie swojej wydałem na dzień dobry 3000zł
    Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 19-06-2013 o 08:44
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...