a trzeba było pędzić 280kmh? :twisted:
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
DobreNapisał bobryt
dodam, że stało się to jak zgasiłem silnik i po jakimś czasie właczyłem zapłon to wtedy ta wskazówka mi opadła... po jakimś czasie jak przekręciłem kluczyk na zapłon to wskazówka przeskakuje na 200 km/h
wiem, mam czym się pochwalić hehe... 200 km/h na starcie
![]()
)) pomożcie!!!!
![]()
może czujnik w skrzyni wariuje , czujnik prędkościomierza jest wkręcany w skrzynie i podpinany kostką do wiązki może styki zaśniedziały a może po prostu sie schrzanił. sprawdź jeśli nie to gdzieś idzie jakieś inne zwarcie
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
u mnie jak klemy przy akumulatorze są zaśniedziałe, bądź kiepsko stykają po przekręceniu kluczyka pokazuje licznik ok 60kmh.
zacznij od przeczyszczenia klem od aku, najlepiej papierem ściernym i dobrze je zamocuj
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
Kolega dobrze prawi, miałem podobny problem z tym że nigdy wskazówka mi nie przeskoczyła za ten limit (patyczek przy 20km/h). A u mnie to wyglądało tak że przy próbie zapłony wskazówki prędkościomierza oraz obrotomierza zamykały licznik i z powrotem wracały na swoje miejsce. Odłączyłem aku na 5 min i problem zniknął.Napisał bobryt
na 90% cos z aku...
wczoraj przy probie odpalenia wskasniki w mojej niuni oszalaly, zaczely wahac sie od 0 to maksa i nie moglem zapalic![]()
diagnoza: rozladowany akumulator![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
akumulator to to napewno nie jest.podejzewl bym impulsator w skrzyni.Napisał alfaholic145JTD
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Prooooooblem rozwiązany........
Jadąc na uczelnię... przyśpieszyłem.. przy 120 km/h wskazówka skakała w lewo prawo.. i w końcu po 3 sek stanęła na 120 km/h bo w tym momencie tyle jechałem...już jest ok
czytałem w innych tematach to ludzie pisali, że po paru dniach wskazówka im normalnie już wskazywała... w moim przypadku było podobnie.. minął jeden dzień..
dzięki za pomoc.
EDIT:
Wina wariacji wskazówek to efekt psującego się akumulatora.