Witam
PaniePanowie mam pytanko,od pewnego czasu zaraz przy odpaleniu auto czuje przez kilka sekund zapach bezyny, czym to jest spowodowane ? Zadnych wycieków raczej nie ma, choćby dlatego że spalanie jest w jak najlepszym porządku
Witam
PaniePanowie mam pytanko,od pewnego czasu zaraz przy odpaleniu auto czuje przez kilka sekund zapach bezyny, czym to jest spowodowane ? Zadnych wycieków raczej nie ma, choćby dlatego że spalanie jest w jak najlepszym porządku
A jaki rocznik pojazdu, jaki przebieg?
rok 2010, przebieg 65000 km
Trochę za szybko jak na awarię pompy paliwowej, ale dla świętego spokoju sprawdź, czy wszystko jest jak należy. Potem warto sprawdzić, czy gdzieś w okolicach wlewu paliwa nie ma nieszczelności.
pompa raczej nie, ale mógł się obluzować/pęknąć jakiś przewód - podczas odpalania idzie maksymalnie dużo benzyny, która szybko paruje - przy rozgrzanym samochodzie bardzo szybko - dlatego nie widać wycieków. Odpal przy otwartej mace - jeśli nic nie zauważysz i nie poczujesz jest bezpiecznie.
Miałem raz w życiu taką akcję - po 2-3 tyg delikatnego śmierdzeniau zajechało juz maksymalnie: po otwarciu maski w ciagu 3 sek stałem już z gaśnicą![]()