Witam, w końcu przychodzi czas, kiedy pieniądze są już uzbierane, i mogę zacząć sensownie rozglądać się za samochodem. Najbardziej chciałbym czarną 159-tkę w wersji TI z czarnym środkiem, silnik czy 1.9 JTD czy 2.4 JTD to sprawa drugorzędna, chociaż wiem, że 2.4 daje więcej fun'u z jazdy - no ale za to jest bardziej awaryjny i (prócz samego paliwa) bardziej kosztowny.
Interesuje mnie tylko limuzyna, kombi odpada w przedbiegach.
Prosiłbym kolegów o pomoc, być może mają jakieś informacje o tych dwóch autach, lub widzieli je / byli na oględzinach.
Pierwsza to 159tka Ti z Poznania, 1.9 JTD
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C26242709.html
Dzisiaj dzwoniłem pytać się o to auto, nie jest własnością komisu, a jest wstawiona przez klienta który wziął coś droższego a to zostawił w rozliczeniu. Zastanawiający mocno jest brak przeglądu już od roku, ale jak to zwykle bywa sympatyczny Pan z komisu twierdzi, że jeśli będę zdecydowany to komis zrobi przegląd. Auto nie ma książki serwisowej, nie wygląda na zniszczone (tak twierdzi właściciel komisu), ja sam też w sumie stwierdzam, że kierownica czy siedzenia przynajmniej na fotkach mogą mieć rzeczywiście te deklarowane 67 tyś km - chociaż sam fakt... oszczędny diesel robiący tylko 15 tyś km rocznie - podejrzane. Myślę, że cena nie jest adekwatna, takie egzemplarze za granicą są droższe....
Auto ma podany nr. VIN :
ZAR93900007118022
Może ma ktoś przynajmniej opinie o tym serwisie ?
Drugie auto to 2.4 w Siedlcach
W sumie wygląda na naprawdę dopieszczone auto, silnik to też potęga, ale cena do której musiałbym dobrać drobny kredyt
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-pak...335889493.html
Tutaj z racji tego, że nie mam całych pieniędzy jeszcze nawet nie dzwoniłem.
Jeśli ktoś coś wie, widział autka, może na ich temat coś powiedzieć lub ma dostęp do jakiegoś sensownej bazy aut z wskazaniem przebiegu i ew. powypadkowości - będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam i liczę na to, że niedługo z przytupem wkroczę w świat Alfy Romeo z nie byle jakim modelem bo 159 i to w wersji TI![]()