Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: AR 156 1.9 JTD 2003r. Wołów

Użytkownik Embrion
    Auto
    jeszcze nie mam

Domyślnie AR 156 1.9 JTD 2003r. Wołów

Witam wszystkich i jak w temacie. Czy ktoś zna to auto? http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#6703058c1c . Do zrobienia jest (podobno tylko to): 2 wahacze przednie dolne i klima do nabicia (cokolwiek to oznacza ). Blacha niby ok, przebieg 290 kkm (chyba realny?). Warto się pchać w tę sztukę i ten przebieg? Komputerowo sprawdzę go FES'em, MES'em także. Na co zwracać uwagę?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
    Pozdrawiam
    Sebastian.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Licz się z tym że jak dolne wahacze są do roboty, to jest duża szansa że i górne, a komplet oryginalnych to ponad 1000 zł. Z resztą to właśnie dolne są najdroższe. Nabicie i serwis klimy to jakieś 150-200 zł (zależy). Przebieg pewnie realny, do sprawdzenia przede wszystkim sprzęgło, dwumasa, turbo jak w każdym JTD. Poza diagnozą przez kompa oczywiście warto sprawdzić w czasie jazdy dymienie, i jak auto zachowuje się przy "pełnym bucie" najlepiej np. na 3 biegu od niskich obrotów (czy nie ma zadyszki w pewnych obrotach). No i stan progów, podwozia jak w każdej Alfie

Użytkownik Romeo Avatar Greciu
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    Maserati Quattroporte

Domyślnie

Do nabicia klima czytaj nie działa sprężarka itp. !!! AR z 2003 roku skóry itd. a gość nie nabija klimy za 100-150zł no błagam - żenada.
    Jest:
    Maserati Quattroporte V

Były:
    AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD

Użytkownik Embrion
    Auto
    jeszcze nie mam

Domyślnie

No właśnie z tą klimą to też myślę, że nie będzie tylko do nabicia. O zawieszenie też się boję. Może ta sztuka lepsza? http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#89f4b6ceda . Może lepiej starszą ale zadbaną? Dwumas podobno dobry, sprzęgło też. Turbina ciągnie dobrze. Pisałem z właścicielem to wydaje się ok.