Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: AR 166 Problemy z Elektryka ICS

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo, Silversurfer 166 2.4 JTD I Gen

Domyślnie AR 166 Problemy z Elektryka ICS

Witam . Mam dość nietypowy problem albo nie umiem szukać.

ICS normalnie się włącza, chodzi mam kod do ICSa i do Navi też.

Tylko ma on mały , powiekszajacy się z każdym dniem mankament .

Restartuje sie co jakis czas wolajac o kod do navi ( nie wpisywalem bo nie uzywam )
    Po jakims czasie ( lub losowo ) wylacza sie wgl i nie swieci sie ekran i mozna czekac od 5 sec do 24 h zanim sie wlaczy po czym od nowa wola o kod do icsa.
    Wydaje mi sie ze bd to jakis niestykajacy kabel, ale wole zapytac doswiadczonych uzytkownikow tych samochodow gdyz nie chce majsterkowac przy moim icsie.

Zna ktos jakiegos dobrego elektryka na śląsku ? Moze jakis forumowicz jest w stanie mi pomóc to ogarnąć.

Pozdrawiam !

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 10v 150km 2003r

Domyślnie

Gdzie na śląsku?

Samemu moze rozebrać i sprawdzić kostki za ICS.

A może w aucie śmierdzi płynem chłodniczym, jest opcja ze nagrzewnica cieknie i zalewa ICS.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo, Silversurfer 166 2.4 JTD I Gen

Domyślnie

Cytat Napisał Arek166 Zobacz post
    Gdzie na śląsku?

Samemu moze rozebrać i sprawdzić kostki za ICS.

A może w aucie śmierdzi płynem chłodniczym, jest opcja ze nagrzewnica cieknie i zalewa ICS.
    O ! Bardzo ciekawe bo tak śmierdzi taka jakby spalenizna nie wiem dokladnie czym ale tylko w trybie econ lub na wysokich temperaturach. Z auta cieknie, myslalem ze to skrapla sie z klimatyzacji. Jak otwieralem klape to kapie mniejwiecej na srodku za silnikiem.

Wczoraj zauwazylem ze ekranie icsa wyskoczył boot loader. Szukal sektoru rozruchowego wiec moze byc cos z Systemem ale nie wiem.
    Nie chce grzebac sam bo nie jestem w tych sprawach zbyt kumaty. Chce sie nauczyc ale potrzebuje " mentora " bo z tutoriali i poradnikow nie chce czegokolwiek robic sam aby nie uszkodzic mojej belli

Jestem w stanie pojechać gdziekolwiek w rejonie Śląska żeby rozwiązać ten problem, nie mam zamiaru żalować sobie km, gdyż doprowadzam moją belle do stanu fabryka.

Jesli jesteś w stanie cokolwiek mi pomóc to moge przyjechać do Jastrzębia oczywiście jeśli miałbys czas, i wiadomo ze nie za darmo.

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał Gandziuch Zobacz post
    O ! Bardzo ciekawe bo tak śmierdzi taka jakby spalenizna nie wiem dokladnie czym ale tylko w trybie econ lub na wysokich temperaturach. Z auta cieknie, myslalem ze to skrapla sie z klimatyzacji. Jak otwieralem klape to kapie mniejwiecej na srodku za silnikiem.
    Na środku jak kapie to raczej skropliny z klimy. Ale jak śmierdzi borygo to już niedobrze, cieknąca nagrzewnica to "standardowa" przypadłość dojrzałych 166. Do tego nagrzewnica jest w dość niefortunnym miejscu na podszybiu mniej-więcej za ICSem. Na początek kolego zdejmij boczek konsoli środkowej przy nogach pasażera i pomacaj czy za ICSem jest mokro. Jak jest to nagrzewnica na 100% do wymiany. Niestety wymiana nie jest prosta, jest o tym sporo wątków na forum, ale lepiej z tym nie zwlekać bo w skrajnych przypadkach grozi pożarem auta.
    Jak to ogarniesz to dopiero brałbym się za ICS, bo to byłby raczej skutek a nie przyczyna...
    moja była Bella...