Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Problem z Elektryką - Termometr, Szyby,Bagażnik (ver 3d)

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie Problem z Elektryką - Termometr, Szyby,Bagażnik (ver 3d)

Witam wszystkich, otóż w ostatnim czasie jestem po wymianie : alternatora, wymieniłem również pasek wielorowkowy (klinowy), rolkę, oraz napinacz wszystko to oczywiście do alternatora. Męczy mnie jednak jeden problem, otóź czasem działają szyby, no i równieź kićka się otwieranie bagażnika przyczym slychać jakby przewodzenie prądu charakterystyczne cyknięcie, raz na tydzień działa, potem 2 tygodnie nie, i tak w kółko do tego od jakiegoś czasu termometr też fiksuje praktycznie od kilku miesięcy nie odpale auta bez komunikatu lód na drodze. Czytałem kiedyś o bocznym panelu kierowcy, że jak się wypnie to nie działa itd, jednak u mnie raz na 2 tygodnie działa, później nie itd.. Sterowanie lusterek działa, i to jest w tym wszystkim nurtujące. Przed wymianą alternatora, też zaczynały się minimalne problemy z tym.. jednak było to nie tak nagminne jak teraz. Miał ktoś z was takie problemy koledzy? Pozdrawiam

Użytkownik Ogier Avatar Lukano
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD by Cinsoft

Domyślnie

Panel przy kierownicy się kończy, u mnie jest to samo Tylko działa kilka minut, kilka nie. On odpowiada za termometr, szyby i otwieranie bagażnika.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

jest to o tyle nurtujące że nie wiesz czy możesz opuścić szybe z zapytanie czy zamkniesz, i odwrotnie heh.. dodatkowo nurtuję mnie fakt tego bagażnika jest to centralnie bardzo uciążliwe..Musiałbym zajrzeć do kostek w tym panelu, bo może to tylko wypięcie lub styki nie łączą. Akurat taki panel do mojej versji wacha się w granicach 300-400zł więc jeśli chodzi o taki badziew to nie bardzo mi się uśmiecha