Nie dzialaja mi spryskiwacze szyby przedniej i tylnej :| Plyn jest, ale szyby sie nie spryskuja. Czy to pompka, i czy jest jakis osobna na tylna szybe :?:
Nie dzialaja mi spryskiwacze szyby przedniej i tylnej :| Plyn jest, ale szyby sie nie spryskuja. Czy to pompka, i czy jest jakis osobna na tylna szybe :?:
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...
A jak próbujesz włączyć spryskiwacz to słychać jakiś dzwięk spod maski ? Jak tak to sprawdź trójnik bo prawym (od strony pasażera) wygłuszeniem maski, czy nie cieknie.
Zbiornik/pompka jedna sztuka. W polonezach były dwie-na obu końcach![]()
No wlasnie nie ma ;// Jak sie przytrzyma spryskiwanie to tylko wycieraczki sie wlaczaja w tym odrychu ktory towarzyszy spryskiwaniu szyb :wink:Napisał Lesio
Bezpiecznik pewnie sprawdziłeś ? (Ten z opisem Servizi Services). Zostaje pompka albo coś z manetką wycieraczek.
nagminnie zamarzaja mi przednie spryskiwacze :roll:
plyn zimowy(z auchan), tyl pryska bez problemow a przod zamarza...
moze ktos mial taki problem i zna jego rozwiazanie :?:
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Może na początek kup jakiś lepszy płyn i zobacz.
U mnie to samo, spadnei poniżej -5stopni i zamarza. A płyn mam orlena niby do -22 czy -25 i kupa ;//
Też wleje inny..
dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo
moze kupic koncentrat i rozrobic z plynem?
widzialem z shell'a 1l 6zl, przy rozrobieniu 1l koncentratu/ 1l wody wychodzi -20, czyli z plynem powinno byc jeszcze wiecej...
a moze dolac jakiegos denaturatu poprostu? :wink:
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Czytalem kiedys test plynow zimowych w jakims Auto Swiecie bodajze, i wyszlo ze ten firmowany przez Auchan jest dobry, lepszy niz niektore firmowe za duzo wyzsza cene :wink:Napisał siwy144