Witam mam AR 145 1.6 16V i zastanawiam się jaka będzie najlepsza propozycja opon zimowych? Nówki wiadomo że chyba najlepszy wybór, ale chodzi mi o bieżnikowane i używane, o firmy jakie polecacie, w jakich przedziałach cenowych? a także nówkipozdro
Witam mam AR 145 1.6 16V i zastanawiam się jaka będzie najlepsza propozycja opon zimowych? Nówki wiadomo że chyba najlepszy wybór, ale chodzi mi o bieżnikowane i używane, o firmy jakie polecacie, w jakich przedziałach cenowych? a także nówkipozdro
Nówki. Continental ContiWinterContact TS-830.
http://interopony.pl/index.php?MENU=...ntact&IID=9218
Właśnie takie wybrałem. Są super ciche.
Co do nowek to ja polecam KLEBER. Super oponki. Ok. 240 zł sztuka (185/65/14)
A coś z alternatyw??używek lub bieżnikowanych proponujecie jakie firmy z używek, na co zwracac uwage na bieżnikowane opony? :roll:
Kleber Krispal HP, może na suchym takie sobie ale na śniegu bardzo dobre (sprawdzone w Bieszczadach)
Każda sroka swój ogon chwali ... to i ja pochwale: Pirelli SottoZero - rozmiar 195/65r15 nówki kupowałem po ~200zł/szt.
pzdr. Grzesiek
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Ja mam w sluzbowym Partnerze Barum Polaris 2.Goraco polecam przejezdzilem zime,lato i znowu zima idzieNie jest to madre ale nie mialem czasu na wymiane
Dzis rano byla ostra szklanka i sprawdzilem oponki przy ostrej wirazowej jedzie i trzymaja sie jak wsciekle,mimo ze wycioralem je przez lato.I nie sa drogie sam jutro do swojej Belli takie zakupoje
![]()
Oszczędności mają swoje granice. Opony to zbyt poważna i istotna dla bezpieczeństwa sprawa, żeby polcecać używki nieznanego pochodzenia lub bieżnikowane. Za przeproszeniem to już lepiej autobusem jeździć.
Bardzo drogie, a opony ze średniej półki. Ja za 230zł/szt. z przełożeniem mam Goodyear Ultra Grip 7+ (185/65 r14). Opony świetne jak jeszcze nie było śniegu jeździło się tak jak na letnich (cicho, miękko, komfortowo). Na śniegu też pewnie w ogóle nie czułem, że jest ślisko gdzie inni jechali 30km/hNapisał showtime
. Oczywiście nawet najlepsza opona nie zwalnia z myślenia i rozsądku ale te Goodyeary dają naprawdę pewność.
Podobnie uważam, że lepiej kupić nawet tańsze opony nowe (Sawa, Dębica) niż kombinować z używkami czy bieżnikowanymi.
FORZA ITALIA !
kumho I'ZEN narazie w trakcie testów i nie polecam na głebokie sniegi ale juz na błoto posniegowe i wode w niskich temperaturach jak najbardziej..