Strona 1 z 11 12345678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 105

Temat: Małe ciasne ale własne - pierwsze auto

mati160
    Gość

Domyślnie Małe ciasne ale własne - pierwsze auto

Witajcie
    jako ze nadszedł już czas rozejrzeć sie za czymś dla siebie padło na ślicznotki z Włoch
    Po krótkiej przygodzie z motoryzacją niemiecką i czeską (ta akurat uratowała mi życie) zaczynam poszukiwania czegoś dla siebie
    Wymagania zarazem duże i nieduże:
    Idealna klientka na "partnerke" powinna być
    - zwinna
    - zgrabna
    - piękna
    - bezpieczna
    - w razie potrzeby zabrać dodatkowe 3-4 osoby na pokład
    - od czasu do czasu wypad z rowerkiem w głąb kraju
    Na codzień do pokonania jakieś 70 km z czego około 50% drogi ekspresowe reszta drogi lokalne logika podpowiada benzyne portfel i serce mocnego diesla.
    Nie ma co ukrywać lubie troche "przydusić" szczególnie na ekspresówkach i innych drogach gdzie można sobie na to pozwolić.
    Wstępnym typem wydaje sie być Alfa 156 w sedanie. Na koniec wypada wspomnieć o budżecie jest on skromny bo raptem 10 tys zł
    Nie posiadam dziewczyny ani innych finansowych zobowiązań więc jestem wstanie zapewnić mojej Belli dobrą opieke pod każdym względem i nawet jesli zdecydowałbym sie na silnik benzynowy nie zdecyduje sie na montaż instalacji LPG wyznaje jedną zasade lepiej jeździć mniej niż niszczyć samochód sam też w czasie kryzysu ekonomicznego nie chciałbym być karmiony truciznami które by mnie zabijały od wewnatrz.
    Licze na Wasze fachowe porady w tej kwesti

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Lancia lybra.

mati160
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Lancia lybra.
    A dlaczego akurat Lancia?

Użytkownik Ogier Avatar mati7700
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    Alfa 147 1.9 jtd 115

Domyślnie

Do 156 w sedanie to rowerku nie zabierzesz (chyba ze na dach) i bezpieczna to ona nie jest.

mati160
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mati7700 Zobacz post
    Do 156 w sedanie to rowerku nie zabierzesz (chyba ze na dach) i bezpieczna to ona nie jest.
    No o wpakowaniu go na dach myśle, nawet mi nie przyszło do głowy pakować go do srodka, a co do bezpieczeństwa co masz na mysli, mi Fabia I uratowała życie, uważasz że AR 156 jest mniej bezpieczna?

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Komfortowa, 3-4 osoby zmieścisz, w miarę niedroga. Chyba, że chcesz się zastanawiać na parkingu który to Twój wóz to bierz 156

mati160
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Komfortowa, 3-4 osoby zmieścisz, w miarę niedroga. Chyba, że chcesz się zastanawiać na parkingu który to Twój wóz to bierz 156
    156 mnie uwiodła w dniu premiery a co do Lanci znajomy ma w tej chwili auto ma niecałe 180 tys km przebiegu i drugi silnik no i jakoś ten wygląd mi nie podchodzi. A co do tego który wóz gorzej niż ze srebrną Fabią I generacji to chyba nie bedzie, a tak na serio ostatnio jak patrze po parkingach to za wiele 156-tek nie widuje

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

To może poszukaj dziewczyny
    A poważnie to wczoraj wróciłem swoją 156 SW z trasy w Bieszczady. 4 osoby na pokładzie, torchę tobołków,ale przed wyjazdem wymieniałem sprężyny. Inaczej byłoby kiepsko. Jechało się dość przyjemnie,ale niestety wyciszenie tego auta nie pozwala przycisnąć na ekspresówce. Może tylko V6 tak. Może jtd będzie cichsze...

mati160
    Gość

Domyślnie

Ja tam wole fajny dźwięk silnika od nędznego radia,
    a to z zawieszeniem jest aż tak źle?
    Podejrzewam ze przez wiekszość czasu autem będe jeździł sam może czasami wypadnie wyjazd w 3-4 osoby z rowerami na dachu

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

co do Lanci znajomy ma w tej chwili auto ma niecałe 180 tys km przebiegu i drugi silnikRead more:*http://www.forum.alfaholicy.org/pora...#ixzz2b7lqW1Mw
    Weź poczytaj trochę forum bo widzę że trudu sobie nie zadałeś...