Mam pytanie - czy to możliwe, że siłowniki jeszcze w sobotę działały ... potem auto stało do dziś ... dziś chcę otworzyć klapę a tu siłowniki nie trzymają ... muszę sam podtrzymywać klapę ...
Może ten upał tak działa?
Mam pytanie - czy to możliwe, że siłowniki jeszcze w sobotę działały ... potem auto stało do dziś ... dziś chcę otworzyć klapę a tu siłowniki nie trzymają ... muszę sam podtrzymywać klapę ...
Może ten upał tak działa?
@ Mój ALF
jest to możliwe wymienić i bez problemu ;P
Kilka dni temu miałem to samo, z dnia na dzień przestały działać. Od razu kupiłem nowe i wymieniłem i jak się okazało (tak przeważnie jest), ze tylko jeden przestał działać. Po prostu kiedyś musi nadejść ich czas, może stawać się stopniowo, a może paść nagle![]()
A powiedzcie mi - do wersji przed i po lifcie oraz do każdego wariantu silnikowego siłowniki tylnej klapy są takie same?
@ Mój ALF
Z tego co wiem to każda 147 ma takie same siłowniki. Długość 440 mm.
Ja kupiłem tu pasują idealnie i cena za dwie sztuki też jest dobra 57zł z przesyłką. http://allegro.pl/silownik-teleskop-...379342398.html
Dzięki za linka - zamówione
Tak przy okazji - stare się zdejmuje ściągając takie metalowe zawleczki?
Ostatnio edytowane przez barat ; 08-08-2013 o 08:05
@ Mój ALF
Tak, to te zawleczki. Nowych nie zdejmuj, nachodzą z słownikiem. To chyba jedna z szybszych rzeczy które się wymienia w Alfie.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
Dzięki za info z zawleczkami ... znając życie pewnie bym zdjął i dołożył sobie roboty
Mam nadzieję, że nowe trochę podziałają ... wiedziały kiedy się popsuć ... 15 sierpnia rano Alf rusza do Chorwacji
Z drugiej strony lepiej teraz, niż 14 sierpnia kiedy byśmy się zaczęli wieczorem pakować![]()
@ Mój ALF
Można też spróbować odwrócić je, dołem do góry, troche by jeszcze pochodziły![]()