Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Alfa GT 1.9 JTD czy składana?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM

Domyślnie Alfa GT 1.9 JTD czy składana?

Witajcie,

Noszę się z zakupem Alfy GT i dziś jedną oglądałem, nie mam natomiast porównania i punktu odniesienia. Ogólnie Alfę sprowadził sobie pewien Pan z Francji i była "lekko uderzona", niby wszystko sobie tam ponaprawiał, sprawdzałem miernikiem grubość lakieru itp. Problem pojawił się, przynajmniej tak mi się wydaje, po otworzeniu bagażnika. Otóż widać takie łączenia:

http://i574.photobucket.com/albums/s...94445025_n.jpg

porównuję sobie z innymi zdjęciami na Allegro i wydaje mi się, że coś jest nie tak. Takie łączenia widać zarówno po prawej, jak i lewej stronie. Dodatkowo podnosze wykłądzinę bagażnika i widzę tego typu spaw:

http://i574.photobucket.com/albums/s...68031993_n.jpg

ciągnie się on zaraz przy tylnej ściance wewnętrznej bagażnika.

Nie jestem ekspertem, ale auto mi wygląda na składane, czy jest w ogóle sens się bawić w diagnostykę i bulić siano na to?

Dodatkowo szyba od strony kierowcy nie uskakuje w dół podczas otwierania drzwi - co może być przyczyną? oraz sprzęgło jest baaardzo twarde (chyba końcówka?).

Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar 100P
    Mieszka w
    Kujawsko Pomorskie
    Auto
    AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE

Domyślnie

http://i574.photobucket.com/albums/s...94445025_n.jpg

witam. te łaczenie błotnika z karoserią jest normalne. też tak miałem w swojej, w innej było podobnie.występuje w tym miejscu takie falowanie które jest malo estetyczne ale ten typ- tak ma. nie wiem zaś jak z tym "spawem" w obrębie koła zapasowego. trzeba by to oblukać dokładniej. najlepiej jakbyś podjechał obejrzeć to auto z jakimś znawcą tematu
    Ostatnio edytowane przez 100P ; 10-08-2013 o 07:43
    BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM

Domyślnie

dzięki, ja w sumie obejrzałem już kilka Alf i w tej to łączenie na brzegach wygląda trochę jak kute młotkiem, w innych jest to idealnie proste, poza tym no facet ściemniał, że jest osobą prywatną, wyszło, że handlarz. 9-letnie auto, lakier jak z salonu, a np. już emblematy zjechane jakby zrobił tym 300 tys. km Ogólnie zacząłem szukać dalej i znalazłem jeden obiecujący egzemplarz, po powrocie z wakacji biorę auto na pełną diagnostykę więc być może już niedługo będę szczęśliwym posiadaczem Alfy GT

acha, ten spaw w bagażniku mają wszystkie, bo sprawdzałem.