Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: 147 łozysko tył i poducha

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa romeo 147 1.6 TS

Domyślnie 147 łozysko tył i poducha

witam mam pare pytań odnosnie lożyska tylnego w 147 1.6 TS .Jaka nasadka na pierwsza nakretke ? 36?taka jak z przodu?czy problem z wymianą dodam ze niedawno wymieniłem z przodu bez wiekszych problemów. przy wymianie łozyska z przodu pukłem lekko w czujnik magnetyczny i wywala mi błędy z absu i asru....mogłem go uszkodzic takim lekkim puknięciem?niedało tego rady wykasowac na kompie....Następne pytanko odnosnie poduszek wyswietla mi na konsoli poduszke na kompie pokazało ze jest to prawa kurtyna....wykasował mi ta poduche,przyszła wilgoc i znowu sie zaswieciła? moze wina kostki ?zapsikać ją?tylko gdzie ona jest?????z góry sory za rozbebłany tekst mam nadzieje ze pokapujecie.dzięki

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

problem kurtyny, to standard w naszych alfach. Musisz otworzyć klapę bagażnika, w wykładzinie bocznej są otwory, przez które można się dostać do tylnych świateł - tam wygrzebiesz przewód od kurtyn i złącze, który trzeba poprawić. Błędu poduszki nie trzeba kasować - informacja zniknie z deski, jak kontakt powróci.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa romeo 147 1.6 TS

Domyślnie

dzieki jutro sprawdze ale mdlaczego przewody sa w bagazniku?odkąd one idą?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

od kurtyn... więc idą po tylnym słupku (sam już przy zakupie widziałem wraz z sprzedawcą ten błąd... on zaczął odchylać plastiki z tyłu (za oparciem kanapy), i tak idąc za przewodem od kurtyny, dotarł do bagażnika - w miejsce, gdzie jest lufcik w wykładzinie - okienko do śruby lampy
    Później jeszcze raz widziałem ten błąd i jeszcze raz to poprawiałem.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa romeo 147 1.6 TS

Domyślnie

witam kostki zapsikane dalej sie swieci.....gdzie szukac dalej...rozbierac tapicere i isc po kablach sa jeszcze jakies kostki? co z łożyskiem z tyłu nikt niewymieniał?????niebede niepotrzebnie sciagał koła...wolał bym si przyszykowac...
    teraz i innej beczki...zmieniłem postojówki na ledy i podswietlenie tablicy po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki one nie gasna tylko swieca słabiej..... na opakowaniu pisze ze to sa zamienniki tych zarówek idzie to jakos rozwiazać????

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Puławy
    Auto
    Była 147 JTD jest 1.6ts 105

Domyślnie

Ja poprawiłem kable pod siedzeniami i pod pulpitem,pomogło
    Po wyciągnięciu kluczyka raczej nie powinna Ci sie świecić tablica,nic nie powinno Ci sie świecić nie licząc lampki wewnętrznej.może masz pozycje włączone lub jakieś zwarcie zaistniało.Żarówka nie ma nic do tego.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 TS 1.6

Domyślnie

Wymiana łożyska tylnego to łatwa sprawa, albo i nie, moze być zapieczone, a może zejść palcami.
    Nasadka to albo 32 albo 36 (chyba), wymieniasz razem z piastą rzecz jasna (skf - 260 zł).