Witam
Mam takei dziwne pytanie no ale nie umie znaleźć odpowiedzi nigdzie a mianowicie czy oprócz znaczka 145 którego nawet nie mam ;// było oznaczenie jakieś do silnika Boxer? bo wiem że do TwinSparków jest TS
Witam
Mam takei dziwne pytanie no ale nie umie znaleźć odpowiedzi nigdzie a mianowicie czy oprócz znaczka 145 którego nawet nie mam ;// było oznaczenie jakieś do silnika Boxer? bo wiem że do TwinSparków jest TS
Ja mam u siebie w boxerku na tylnej klapie tylko 145 1,3, czyli model i pojemność (oczywiście to stare oznaczenie dla pojemności 1351), nic mi jednak nie wiadomo aby były jakieś inne oznaczenia dla boxera oprócz pojemności silnika.Napisał nietyx
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
Chyba że 1,7 16V wtedy wiadomo, że to boxer :mrgreen:
w 33 byl napis Boxer jeszcze pamietam ze gdzies widzialem 146 czy tam 145 z napisam boxer ale nie wiem czy to orginalnie.
ja mam tylko znaczek 145 w boxerku 1.6
chyba nie oryginalnie ale właśnie zastanawiam się może zrobić sobie takie coś bo wkońcu nie mamy jak się pochwalić że jesteśmy posiadaczami Boxer-ówNapisał siwy144
![]()
Ale w boxerach jest inaczej umiejscowione oznaczenie pojemności silnika. Jest 145 i od razu pojemność, podczas gdy w TSach pojemność jest po prawej stronie klapy.Napisał nietyx
Ja właśnie po tym umiejscowieniu rozróżniam na drodze TSy od boxerów.
Szukaj kolego napisu boxer z Alfy 33 moze sie znajdzie choc nie jest latwoChyba ze dorobic naklejke boxer ale to nie jest to samo
to jesteś jednym z nielicznych pewnieNapisał rigobert
a masz zdjęcie jakieś takiej naklejki? :wink:Napisał siwy144