witam. mam 147 po lifcie i radio w wersji z mp3. czy do tego radia da sie spokojnie podpiac tube basowa ?
witam. mam 147 po lifcie i radio w wersji z mp3. czy do tego radia da sie spokojnie podpiac tube basowa ?
Witam, jak sie spisuje system naglosnienia BOss jesli tak owy posiadasz?? Bez tuby??
Nie zakladaj sobie tuby, alfa to nie bmw... Nie rob siary![]()
tuba bedzie tylko delikatnym tlem do muzyki a nie robieniem siary na pol miasta !
Tubę będziesz oczywiście mógł założyć, ale musi być to albo sub aktywny- z wzmacniaczem wbudowanym, albo dokupić wzmacniacz, który napędzi tą tubę. Z swojej storny polecam tego Blaupunkta- http://www.centrumaudio.pl/pl/p/Blaupunkt-GTb-8A-SC/577
Małych rozmiarów, cena przystępna (jakbyś był zainteresowany, to prześlę cenę na PW) a gra naprawdę dobrze. No i nie ma potrzeby zakupu wzmacniacza. Na Twoje potrzeby w zupełności wystarczy.
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
a mercedes to nie maluch, nie słuchaj radia w samochodzie.. bez przesady. Da się słuchać muzyki w samochodzie a nie na zewnątrz, nawet z tubą. Sam mam skrzynie basową i bardzo sobie chwalę, a na zewnątrz raczej nikt nie słyszy, bo nie słucham głośno na postoju - nie robię "siary" - jak to określiłeś. Co do tematu to pod fabryczne radio chyba nie da rady, ważne jest żeby z radia uzyskać sam sygnał (niewzmocniony) a przy fabrycznym radiu chyba będzie ciężko. W takich uniwersalnych ze sklepu znajdziesz złącza RCA i tego potrzebujesz aby podłączyć tubę![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
może ktoś podpowiedzieć jaka jest średnica głośnika w tym blaupunkcie??
chciałbym u siebie w 9-ce wrzucić coś takiego i podłączyć pod CN+ tylko na razie nie wiem jak to rozgryść
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
oczywiście potrzebny bedzie jakiś nieduży wzmacniacz , ma się rozumieć.
Ostatnio edytowane przez Nikos ; 17-12-2015 o 21:59
Z własnego doświadczenia nie polecam podłączać subwoofera pod fabryczne radio ponieważ brzmi to źle. Jak zmiana audio z subem to razem z radiem. Pozdrawiam.
Kupujesz cos takiego jak konwerter Rca i wpinasz w kabel glosnikowy + i -. I juz masz sygnal na wzmacniacz do subwoofera. Jesli ktos jest nie wymagajacy i chce lekko "podbic" audio w autku to polecam.Sam zrobilem kilka instalacji tego typu i jest ok.Fakt,ze nie masz wtedy sterowania sub z radia ale wszystko mozna ustawic na wzmaku. I tez zgadzam sie ,ze jesli wzmak i sub to i radio by sie przydalo. Ale jesli ktos nie chce to ten sposob tez jest ok. Cena konwertera ok 30zl na alledrogo ew. jak bedziesz mial szumy to zalozysz filterek i bedzie ok. Jak cos to pytaj.Bawie sie w CarAudio ok 10 lat![]()
A ja od siebie dodam że jak dodawać tubę to i radio. KONIECZNIE i najlepiej by umożliwiało podział + regulację fazy przynajmniej na kanale suba.
Nie wyobrażam sobie ładnie grającej jako tło "tuby" bez tego.
No chyba żeby przynajmniej przód i tył puścić przez wzmacniacz i na nim pociąć.
Ostatnio edytowane przez culmen ; 25-12-2015 o 23:53