Cześć.
Mam mała zagwózdkę. Zakupiłem radioodbiornik Clarion DXZ958 z oryginalną kostką ISO. Podpiąłem je pod instalację i... dupa. Ma ktoś jakiś pomysł?
Cześć.
Mam mała zagwózdkę. Zakupiłem radioodbiornik Clarion DXZ958 z oryginalną kostką ISO. Podpiąłem je pod instalację i... dupa. Ma ktoś jakiś pomysł?
Ale co dupa?
Porównaj czy wg radia jest jak tu: http://www.forum.alfaholicy.org/atta...kostka_iso.jpg
Sorki... Dupa, tzn. radio nie reaguje tak, jakby nie miało zasilania.
Kurcze, sprzęt został w samochodzie. Ale z tego co wcześniej sprawdzałem, to tam gdzie jest +12V i masa są piny tak, jak w oryginalnej kostce. W instrukcji nie mam rozpisanych wyjść.
Jutro z rana sprawdzę piny i porównam.
Ostatnio edytowane przez bazookie ; 16-11-2013 o 20:32
A ja mam malutki problem z radiem Clarion CZ703E.Otoz podlaczylem radio,wszystko fajnie tylko ze radyjko dziala na zalaczonym zaplonie,pozatym resetuje ustawienie po kazdym wylaczeniu kluczyka.Czytalem gdzies ze trzeba cos tam zamieszac w kablach,czy tak?
Alfa 156 FL 2005.
Wysłane z mojego Nexus 4
1.oczywiście żółty z czerwonym przy radiu i pod pin nr 7
2. bądź czasami żółty do czerwonego w aucie a czerwony do żółtego w aucie jeśli chcesz aby radio wyłączało się po wyłączeniu zapłonu.
Pierwsza opcja najlepsza.
Ostatnio edytowane przez bazookie ; 17-11-2013 o 10:39
Jak myślicie, robić nową instalację zasilającą (tymczasową, do samego radia, bo po dołożeniu wzmacniacza na pewna ją rozbuduję)?