problem z glosnikami - helix

Krzysiek01

Nowy
Auto
Alfa 156 1.8 TS 2000r
Koledzy mam problem! Zabrałem się za wymianę przednich, fabrycznych głośników na Helix DB 62c + wygluszenie drzwi. Zamontowane na dystansach mdf, podłączone- postanowiłem sprawdzić zanim zakleje ostatnią dziurę w drzwiach. No i niestety przy wiekszym basie trzeszczą membrany :mad: Głośniki podłączone są bezpośrednio pod radio Alpine CDE-9881. Kable które idą do zwrotnicy próbowałem już zamienić (z + na -) ale nic to nie dało. Jakieś pomysły?

Tak, jeden skuteczny. Wzmacniacz potrzebny, alpince po prosty mocy brakuje.

a kupiłem je głownie dlatego, że były polecane do montażu pod samo radio... no trudno

Spokojnie, może za dużo basu "podkręcasz", może za głośno chcesz słuchać. Generalnie ori głośniki mają dużą skuteczność aby grać głośno (kosztem basu) Twoje potrafią zagrać niżej, ale nic za darmo, potrzeba więcej mocy niż 16W z radia.

Ostatnia edycja:
Jeśli nie będziesz niesamowicie katował głośników to nic im nie będzie... Wzmacniacz moim zdaniem powinien mieć trochę zapasu mocy...

Jeden i drugi jest w klasie budżetowej przyzwoity. Głośnikom nic nie będzie jak nie będziesz podkręcał do przesterowania. Wzmacniacze mają regulacje czułości, skręć na minimum, ustaw w radiu dzwięk tak jak lubisz (treble i bass) rozkręć radyjko na maxa i kręć czułością we wzmacniaczu aż głośniki przestaną grać czysto. Cofnij minimalnie pokrętło i nawet dziecko nie będzie w stanie Ci ich uszkodzić.

Amortyzatory
Powrót