Witam,
1. Jeśli pomyliłeś bieguny głośnik nie powinien się spalić (nadal powinien grać), lecz ze słabszą mocą (odczuwalnie mniej basu itp.). Może w ogóle go nie spaliłeś? Spróbuj podpiąć głośnik do innego radia/samochodu. Przed tym radziłbym najpierw sprawdzić Ci przewody, które idą pomiędzy drzwiami a karoserią (czarna guma) - poruszaj tym. U mnie był z tym problem. Czasami głośnik nie grał z lewej strony, czasami z prawej. (Również obstawiałem najgorsze czyli spalenie głośnika

)
2. RF- Prawy Przód- kolor najczęściej szary dla przewodu + i szary z czarnym paskiem dla -
LF- Lewy Przód- kolor najczęściej biały (lub brązowy) dla przewodu + i biały (lub brązowy) z czarnym paskiem dla -
LR- Lewy Tył- kolor najczęściej zielony dla + i zielony z czarnym paskiem dla -
RR- Prawy Tył- kolor najczęściej fioletowy dla + i fioletowy z czarnym paskiem dla -
Tak, przewody idące od radia różnią się kolorami od tych z drzwi. Wyjmij radio i przyjrzyj się dokładnie całej kostce, przewody od radia łączą się z kolorami podanymi powyżej. Jeśli nie będziesz nadal wiedział to jutro podeślę Ci jak jest u mnie.
3. Czy podczas wytłumiania drzwi czasem nie zakleiłeś kanałów odprowadzających wodę?
Pozdrawiam.