Zamiana radia Blaupunkt travelpilot rns4 na blaupunkt High CD Problemy ??

Michał 12

Nowy
Auto
Giulia Veloce MY' 2019 2.0 280KM
Siema :D a wiec do rzeczy kupiłem connects2 zmieniarkę MP3 ale ona nie działa z moim radiem jakim jest Travelpilot rns4 nie komunikuje się z nim. wiec doszedłem do wniosku ze Kupię radio od 156Fl zwykłe highcd czy zwykły fabryczny Blaupunkt ale teram czytam w google i mogę byc problemy a wiec do rzeczy :

-podobno Blokada cancheck ? co to jest bo jestem zielony czy radio z 156 do 156 bedzie działało ?
-podobno travelpilot ma inne sterowanie z kierownicy ? nie bedzie działało z fabrycznym blaupunkcie ?

ma ktoś wiecej info czy będzie działać zamiana czy nie ? bo mam juz zmieniarkę , mam juz założony konwerter sygnału na rca , tuba i wzmacniacz w bagażniku podpięta , ale zależy mi na fabrycznym radiu i sterowaniu z kiery

CAN jest tylko w 147, w 156 nie będzie tego problemu przy zmianie radia.
Zmieniając radio należy zmienić dwa przewody w kostce zasilającej (12v z IGN).
Sterowanie z kierownicy nie będzie reagować po podłączeniu zwykłego radia. Każdy przycisk będzie pełnił funkcję MUTE.
Nie napisałeś czy masz BOSE, bo to dodatkowo komplikuje wymianę.

Nie mam bose . mam zwykły system z travelpilotem rns4.

Czyli co zrobić aby sterowanie działało trzeba dokupić moduł do radia high CD ? jakiś gdzie go szukać ?

a czy radio od systemu bose zadziała ? i co zrobić aby działało sterowanie z kierownicy ???

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót