Witam,
czy ktoś dysponuje schematem audio do 156 sedana przed FL, który obejmuje głośniki: przód, tył oraz podszybie?
Witam,
czy ktoś dysponuje schematem audio do 156 sedana przed FL, który obejmuje głośniki: przód, tył oraz podszybie?
co konkretnie potrzebujesz? Kilka razy rozbierałem 156 i robiłem w niej audio więc może Ci coś pomogę bez schematu
Podszybie? Przecież w 156 nie ma głośników na podszybiu.
Witaj,
konkretnie potrzebuję poznać kolory kabli +/- na tylnych i przednich drzwiach, oraz skąd jest wypuszczona wiązka na wspomniane podszybie.
Co ciekawe spotkałem się parę razy z wpisami na forum iż w tylnym podszybiu nie ma głośników, a ja mam fabryczne gniazda montażowe pod głośniki 6X9. Co więcej idzie tam fabryczna instalacja audio. Po podpięciu głośnika gra.![]()
Witaj CracowCity,
wychodzi na to że w niektórych 156 sedan montowany jest (jak nie we wszystkich) system 6.0
* 2 x odseparowany zestaw Drzwi Przód
- w DP przy wooferach musiałabyć montowana zwrotnica, albo jej namiastka, jak w mojej (o ile to jest faktyczna fabryczna zwrotnica), niech mnie ktoś poprawi jeśli źle mówię - zielona płytka
Strona kierowcy:
![]()
Strona pasażera:
* dwudrożny zestaw Drzwi Tył
- nieodseparowany w przeciwieństwie do DP
* zestaw Półka - tu nie wiem jeszcze czy dwudrożny czy sam woofer
Silver001 - Ja nie miałem takich płytek, coś nowego widzęCiekawe że ta płytka jest tylko po jednej stronie w tej samej parze głośników
Bo z tyłu już ich nie było?
Tak właśnie mi się wydaje że było to gotowe nagłośnienie pod 3 pary głośników + tweetery z przodu. Zastanawiam się cały czas jak Włosi poprowadzili instalację pod to cudo, dlatego też założyłem ten temat. Chciałbym poprawić nieco nagłośnienie wytłumiając wnętrze, montując lepsze głośniki i wzmacniacz pod nie.
Tylne drzwi i półka idą na jednej linii więc ciekawy jestem jak to zagra, ponieważ wydaję mi się że sygnał jest tylko rozdzielony i chyba nie ma możliwości regulacji mocy. Zwrotnic też nigdzie nie udało mi się namierzyć.
Widziałem że są wzmacniacze sześciokanałowe ale jak to gra to szczerze nie mam pojęcia. Ciekawy pomysł i bardzo jestem ciekaw jaki efekt powstanie![]()
Zieloo007 - to fakt aczkolwiek czekam jeszcze na odpowiedź od pracownika działu z częściami w ASO czy były jakieś specjalne śruby montażowe. A zamontowałeś finalnie tam głośniki? Te kratki można w łatwy sposób zdemontować i ewentualnie wymienić na inne.
Swoją drogą dziwnie się czuję dając Ci jakiekolwiek rady ponieważ patrząc na Twoje dokonania z autem to raczej powinienem kłaniać się w pas i jedynie prosić o porady![]()
Ostatnio edytowane przez CracowCity ; 26-05-2015 o 22:05
Nie montowalem bo nawet takich kratek nie mam tylko zaslepki na stałe. Musiałbym wyzynarka "jechac" zeby wstawic glosniki a te nie ma do czego przymocować. Nie mam pod spodem w ogóle plastikowych podkładek takich jak ty. Szukam półki pod głośniki od razu na 3 zagłówki ale widzę że ciężko znaleźć aby byly na 3 zagłówki i z maskownicami pod głośniki. Temat dziwny juz przeze mnie przerabiany przed laty...
Czyli masz spód tej półki totalnie goły.. to takiej wersji ja nie widziałemOstatnio dużo szukam części do swojego wnętrza więc jak gdzieś namierzę taką półkę to dam Ci namiary gdzie takowa się znajduje.