sprzęt audio w 166??

• Autor wątku Autor wątku konradward
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

konradward

Guest
witam..... mam pytanko.... w Lancii Lybrze często było Audio "BOSE" a czy w AR 166 też jest audio tej firmy?? czy jakiejś innej?? jeśli BOSE to czy w każdej, czy tylko w niektórych modelach?

będę bardzo wdzięczny za pomoc i z góry dziękuje i pozdrawiam ;)

---------- Post dodany o godzinie 10:18 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:17 ----------

ahas i cz w każdek jest Subwoofer?

dokładnie tak jak wspomniał kolega Kayrol, są dwie wersje ics-u SDV i DSP, jedne są wyposażone w zestaw z wooferem kompletem 10-ciu głośników i wzmacniaczem a inne są okrojone i mają tylko podstawowy zestaw głośników, osobiście moim zdaniem w tym segmencie dobry zestaw audio powinien być STANDARDEM

77alfisti te dwa wooferki grają.... ale słabo jak dla mnie, lepiej zmontować niefabryczną szafe grającą ;)

sprzet audio 166

Witam zalezy co kto lubi dla mnie graja super pod DSP.

DSP w zupełności wystarcza ... pod warunkiem że głośniki nie są popalone ...
slyszałem już wiele DSP i faktycznie czasami mozna się zawieść
ale tak jak wspomnialem zwykle przyczyną są uszkodzone głośniki.
10 głośników i 40W na kanał zupełnie wystarczy

Ostatnią edycję dokonał moderator:
dokładnie tak jak wspomniał kolega Kayrol, są dwie wersje ics-u SDV i DSP, jedne są wyposażone w zestaw z wooferem kompletem 10-ciu głośników i wzmacniaczem a inne są okrojone i mają tylko podstawowy zestaw głośników, osobiście moim zdaniem w tym segmencie dobry zestaw audio powinien być STANDARDEM

Ztym że sa dwie wersje ics się nie zgodzę/ja spotkałem się z 4 czterema /w zależności o softu we flashu po dwa rodzaje dla radia z nawigacją i bez nawigacji i do każdej po małych przeróbkach można zaimpletować orginalny dsp ,Różnica polega na wyposażeniu instalacji samochodu i tu się zgodzę były alfy 166 z dsp i bez dsp.Natomiast nie było lancii lybry z dsp.Ja mam podłączone dsp z bose i jestem zadowolony /jak długo nie wiem/+ jeden woofer lancii i dwa 6:9 jako woofery->co daje mi w sumie trzy woofery

Ostatnia edycja:
jan12345 może i było więcej wersji, nie będę się upierał na swoim, w każdym razie ja mam dość bogato wyposażoną wersję i ICS-a z navi i telefonem ale jeśli idzie o sprzęt grający to jest kicha na całej linii, tylna półka kompletnie gołą i w standardzie 8 głośników bez wzmacniacza, planuję w najbliższym czasie zainstalować coś konkretnego

dzięki za wasze odpowiedzi :)
a kolejne pytanko mam:

czyjesli kupie alfe 166 bez harman kardona.... z tym okrojonym audio czy jest mozliwosc zmiany na ten wyzszy model harman kardon...?? czy wystarczy podpiac subwoofery i osniczki??
czy trzeba by caleo ICS-a zmieniac??

dzięki za odpowiedzi :)

a jak sprawdzić czy konkretny model ma DSP czy tylko standardowe audio ??

dzięki za wasze odpowiedzi :)
a kolejne pytanko mam:

czyjesli kupie alfe 166 bez harman kardona.... z tym okrojonym audio czy jest mozliwosc zmiany na ten wyzszy model harman kardon...?? czy wystarczy podpiac subwoofery i osniczki??
czy trzeba by caleo ICS-a zmieniac??

dzięki za odpowiedzi :)

Jeżeli kupisz bez DSP, to możesz je podłączyć i będzie współpracowało z każdym ICSem. Uściślając - wersji ICSa jest kilka - różnią się pod względem zarówno sprzętowym, jak i programowym, ale każda współpracuje z DSP.
Największą trudnością w podłączeniu DSP jest rozprowadzenie kabla - konkretnie poprowadzenie go od ICSa do stelaża nad akumulatorem. Dość karkołomne zadanie, ale warto. No i demontaż tylnej półki, żeby zamontować głośniki w specjalnym stelażu.
Cała instalacja jest plug&play...
Podsumowując - poszukaj takiego egzemplarza Alficzki, który będzie Ci odpowiadał w 100%. Doposażanie nie jest ani łatwe, ani tanie!

---------- Post dodany o godzinie 10:17 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:15 ----------

a jak sprawdzić czy konkretny model ma DSP czy tylko standardowe audio ??

Albo wchodząc w ustawienia dźwięku - jeżeli jest DSP masz dostęp do efektów przestrzennych i equalizera, albo sprawdzając, czy jest zamontowany DSP (stelaż nad akumulatorem, lub prawy tylny bok pod poszyciem w Alficzkach po lifcie) i głośniki w tylnej półce.

Amortyzatory
Powrót