Słaby odbiór sygnału antenowego po wymianie radia na 1din

magil

Super Moderator
Członek ekipy
Auto
159
Cześć,
Wymieniłem radyjko z Blaupunkt na Pioneer SPH-BT10. Super radyjko, jedenk feler - sygnał antenowy jest mocno słaby, praktycznie nie da się słuchać radia, bo rwie sygnał. Co poszło nie tak?
Do fabrycznej wtyczki musiałem dokupić adapter "z bolcem", aczkolwiek wątpię, że to ma związek.
Czy fabryczna antena ma wbudowany wzmacniacz? Jak jest z jego zasilaniem?

IMG_20220423_145656.jpg IMG-20220408-WA0006.jpg

Ostatnia edycja:
W podstawie fabrycznej anteny jest wzmacniacz (który zresztą często śniedzieje przez nieszczelności).
Zasilanie to niestety nie wiem. Może w elearn by trzeba spojrzeć, o ile w ogóle jest tam schemat (a anteny są różne, bo i z GPSem też występowały).

Normalnie też bym pomyślał o nowej antenie, ale ori radio działało bez problemu.

Dodam, że mam adapter do sterowania z kierownicy.

Niektóre anteny maja plus 12 po kablu do wzmacniacza i pewnie jest tak i u ciebie.Potrzebna przejściówka z plus 12

Jak to wygląda?

- - - Updated - - -

Screenshot_2022-05-15-09-59-16-763_com.android.chrome.jpg

Z tego wynika że do mojej anteny idzie tylko ten kabel.

IMG_20220726_141004.jpg
Kupiłem i zamontowałem takie coś. W efekcie radio było w stanie przynajmniej wyszukać jakieś stacje samodzielnie, ale jakość odbioru wciąż pozostawiała wiele do życzenia. Odpuściłem temat.
Aż którego pięknego popołudnia porządnie umyłem i nawoskowałem lakier... Od tego czasu minęło kilka tygodni i radio odbiera pięknie.

Amortyzatory
Powrót