Podłacze sie pod temat - wlacze z płytkami
bose + zmieniarka - w zmieniarce plyty nieoryginalne - nagrywane przerywa, przeskakuje ucina,
oryginalne wszystkie lataja bez problemu.
nagrywałem płytke x1 - i nic.
poradzil sobie ktos z tym ?
Czyścic laser czy spróbować nagrać na CD Audio tylko gdzies dostane jeszcze takie wynalazki ?
mam tak samo,tylko ze u mnie juz prawie nie czyta płyt ;/ jak jest nowa to ok ale jak juz miesieczna plyta to juz jest masakra
Też mam to samo u siebie. Jako że brakowało mi również mp3 to kupiłem xcarlinka. Teraz używam albo samego radioodbiornika albo słucham mp3 z xcarlinka.
i jak Ci sie to spisuje? dużo straciłeś na jakości? oryginalnie masz radio tylko CD bez mp3 ?
pozdrawiam
odtwarzacz to nie żadne bose tylko blaupunkt jak w puncie II, może wzmacniacz i głośniki to jakieś chińskie bose ale radio nie
czyszczenie nic nie pomoże, a wymiana lasera chyba droższa niż nowe radio z mp3
nie wiem skąd taki pewny wniosek ale się tu kolega w 100% myli. jakiś rok temu czyściłem laser spirytusem salicylowym i radio jak nowo narodzonewszystkie płytki hulają bez problemu, nieważne czy oryginał czy nagrywana ręcznie /nieważne z jaką prędkością/. tak więc najprostszym sposobem na niedziałające lub przerywające płyty jest... najprostsze rozwiązanie czyli czyszczenie lasera
![]()
Salicyl jest niezbyt dobry, zostawia osad. Najlepszy jest alkohol butylowy lub czysty spirytus spożywczy.