Witam!
Od razu chciałem powiedzieć że nie jestem zapalonym audiofilem a nawet powiedziałbym że laikiem w temacie car audioMimo tego lubię jak sprzęt czysto gra i nie charczy. A teraz mój problem.
Więc tak, kupiłem niedawno Alfe Romeo 147 w dość bogatej wersji, nawet limitowanej i ku mojemu zdziwieniu nie ma BOSE tylko standardowe audio, które przyznam dość słabo gra. Myślałem że wystarczy jak dokupię sam boczek do bagażnika (sub+wzmacniacz) i będzie git bo radio niby tak samo wygląda i głośników jest tyle samo co w wersji BOSE. Ale okazało się że jednak różnią się mocą:/ Nie wiem jak jest z radiem bo nikt mi nie odpisał. http://www.forum.alfaholicy.org/147_...pokladzie.html
Nie chciałbym zmieniać radia bo ładnie wygląda i komponuje się z resztą kokpitu a poza tym mam sterowanie przy kierownicy. I teraz moje pytania:
1. Jaką maja specyfikacje głośniki w standardzie (da się gdzieś to znaleźć?) i jakie wymiary??
2. Do jakiej mocy mogę podłączyć głośniki do oryginalnego radia??
3. Szukać oryginalnego BOSE czy coś kombinować z innymi głośnikami i resztą? Przyznam że jeśli miałbym mieć coś w bagażniku to nie chciałbym mieć jakiejś skrzyni na pół bagażnika i na drugie pół wzmacniacz. Coś żeby zmieściło się w boczku tak jak BOSE.
4. Może wystarczy zmienić tylko głośniki na jakieś lepsze bez wzmacniacza i suba w bagażniku. Tylko jakie? Wiem że są basowe i wysoko tonowe. Jednodrożne, dwudrożne i trójdrożne ale nie wiem o co z tym chodzi
Mam nadzieję że ktoś mi odpowie na pytania albo chociaż da jakieś wskazówki. Z góry thx! Pzdr.