Z
Załatwiacz
Guest
koledzy czy moglby ktos napisac wymiary wszsytkich glownikow w 166 ? i wogole jakies przydatne infosy o ich wymianie ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
a na tylna pólke jakie kupic najlepiej jaka jest moc tych fabrycznych na polce i przede wszystkim jak je wykrecic? od strony bagaznika czy zdjac polke
System odseparowany 165mm, głębokość 62mm. A co do wymiany to warto wymienić na lepsze![]()
Polecisz jakiś model, który dobrze gra i nie sprawia problemu z podmianą ? Sporo czytałem na temat poprawy audio w wersji bez DSP i przewija się w postach impedancja 2 Ohm. Dotyczy ona subwooferów na półce czy ogólnie wszystkich głośników ? Właściwie wszystkie głośniki jakie znalazłem mają 4 ohm.
Druga sprawa - czy przy okazji podmieniać tweeterki i czy w ogóle da się to zrobić ? Jeśli tak to czy trzeba je podłączyć poprzez załączoną do danego zestawu zwrotnicę ? Podejrzewam, że w 166 jakaś już jest zamontowana ? Sorry za takie pytania, ale w kwestii car-audio jestem zupełnie zielony![]()
...przewija się w postach impedancja 2 Ohm. ...
Jedna rzecz mnie zastanawia: w oryginalnym zestawie nie ma zwrotnic (chyba, że za zwrotnice robią te kondensatorki przy tweeterach). Czy w przypadku zakładania innych niż oryginalne głośniki trzeba zakładać zwrotnice?