[166] Mapy do nawigacji

• Autor wątku Autor wątku kmito
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Colin napisał:
Panowie mam wielką prośbę.

Potrzebuje ustawić datę i godzinę, a że mam navi to bez płyty nic nie zrobię. Sciągałem z neta już kilka wersji, ale po włożeniu do napędu pojawia się komunikat CD is upside down, czyli nagrywanych mi nie odczyta.

Stąd prośba - czy jest ktoś z okolic krakowa z navi G2 i oryginalną płytką z mapami? Chciałbym tylko wrzucić płytke do czytnika, zaczekać na ustawienie godzinki i przekazać tej osobie, która mi ją udostępni na te 5 min flaszkę za pomc :D

Co prawda nie mam oryginalnej płytki, ale te które mam navi czyta mi be problemów. Jakby co możemy się kiedyś spiknąć.

cze jestem z okolic Alwerni moge udostepnic ci plytke niestety po niedzieli bo w tej chwili nie ma mnie w domu

Mogę jedynie potwierdzić, że mapy Polski do G2 nie ma.

kmito napisał:
Jurcio_8v napisał:
Co prawda nie mam oryginalnej płytki, ale te które mam navi czyta mi be problemów.
Masz G2 czy G3?
I jaki kraj?

Mam G2

Szwecja, Dania, Hiszpania, Portugalia, Europa centralna (Szwajcaria, Pn. Włochy, Austria), Włochy, Niemcy, Francja.

Pozdro
Jurek

Witam.
Jurcio_8v czy moglbys wrzucic te plytke (niemcy) na jakis serwer ftp.?
Bylbym wdzieczny.
pozdrawiam

Cześć,

Na ftp nie wrzucę bo mam kiepskie łącze i za mało czasu żeby się w to bawić (sorki :( ), w zamian wyślę Wam płytki (Kmito podeślij mi adres na priva proszę), ale proszę abyście w razie potrzeby porozsyłali innym, no bo niby dlaczego tylko ja mam być Świętym Mikołajem? :wink:

Szerze powiedziawszy to Niemcy i mi się by przydały

Ja chętnie umieszczę mapę Niemiec do G2 na FTP.
Tylko musiałbym ją mieć :)
Kto ma chwilkę żeby mi ją nagrać i wysłać ??

Ja ma napy Niemiec oryginalne razem z AR kupiłem i nie używam. do Blaupunkta oryginalnej nawigacji pasują di 156, 166.

Informuję, że dzięki uprzejmości kolegi Jurcio_8v otrzymałem komplet chyba wszystkich map dostępnych do Alfy 166. Otrzymałem to w formie obrazów płyt CD na jednej płycie DVD.
W przyszłym tygodniu będę miał wypalone płytki CD, przetestuje je i będą gotowe do dalszej dystrybucji.
Poinformuję o tym fakcie na forum ogólnym i będę wysyłał zainteresowanym kopie.

Trwało to trochę długo, ale ja jestem analfabetą komputerowym i takimi sprawami zajmuje sie mój brat, a z nim ma ostatnio utrudniony kontakt.

Jako bonus otrzymałem też skan polskiej instrukcji obsługi, także jak ktoś jest zainteresowany to proszę się zgłaszać.
Pozdrawiam

Jeżeli przyślesz mi tą płytę DVD (lub jej kopię), to umieszczę wszystkie obrazki
na internecie do ściągnięcia dla zainteresowanych.

Witam!

Ja chciałem się zapytać o mapę Polski. Wiem, wiem, czytałem i na tym forum i na innych, że mapy Polski nie ma do 166-ki i już się nawet z tym pogodziłem ale dzisiaj przeglądając coś w necie natknąłęm się na coś takiego:

http://www.eselectro.pl/sklep/produ...id=30&osCsid=a06a6b747617a78d5d640bd887648e3d

Na tej stronce wyraźnie pisze, że jest to mapa europy wschodniej (w tym Polski) do alfy 166 z systemem G3. Według tego co jest napisane w tym temacie to ja mam system właśnie G3. Mam pytanie czy ktoś już próbował taką mapę i jak tak to czy to działa?

slawek1082 napisał:
Na tej stronce wyraźnie pisze, że jest to mapa europy wschodniej (w tym Polski) do alfy 166 z systemem G3. Według tego co jest napisane w tym temacie to ja mam system właśnie G3. Mam pytanie czy ktoś już próbował taką mapę i jak tak to czy to działa?

A ja tam widzę ze w linku który podałeś są oczywiście mapy europy wschodniej ale do 147 i nigdzie tam nie jest napisane że jest to G3

Amortyzatory
Powrót