Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18
  1. #11
    siwy144
    Gość

    Domyślnie

    Może tez być że sam alternator padnięty kondensator czy coś tam nie pamiętam jak ta cześć się nazywała w nim co może powodować te zakłócenia.


    › Więcej...: dziwne dzwieki po podłaczeniu głosników pod wzmacniacz

  2. #12
    Użytkownik Romeo Avatar NERO2287
    Dołączył
    12 2009
    Mieszka w
    Kwidzyn/Bydgoszcz
    Auto
    jest- Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTD 16V, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v
    Postów
    1,457

    Domyślnie

    hm...no własnie niewiem, alter jakis czas temu był sprawdzany i był niby wporzadku:p...mam drugi na zapas to go zrobie i sie tylko podmieni:p ale najpierw kupie kabelek i sprawdze czy masa pomoze:p

  3. #13
    Użytkownik Pirat drogowy
    Dołączył
    09 2010
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    AR 156 2.0 155kM 1998r.
    Postów
    253

    Domyślnie

    Regulator napięcia? U mnie jak padał tylko oświetlenie pulsowało...

  4. #14
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Dołączył
    07 2008
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r
    Postów
    598

    Domyślnie

    Cytat Napisał ssman122 Zobacz post
    wzmacniacz też musisz połączyć z karoserią
    Nieprawda. Obudowę wzmacniacza należy odizolować od masy auta.

  5. #15
    Użytkownik Pirat drogowy
    Dołączył
    09 2010
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    AR 156 2.0 155kM 1998r.
    Postów
    253

    Domyślnie

    A jak chcesz to zrobić?! Bo mnie zaciekawiłeś... Wzmacniacz wewnętrznie ma obudowę połączoną z masą, minusem czy jak tam zwał... Także podłączając minus z aku automatycznie łączysz jego obudowę z karoserią to samo dotyczy kabli RCA... Im krótsze i pewniejsze połączenie masy tym mniejsze ryzyko zniekształceń... Radio też masz odizolowane?

  6. #16
    Użytkownik Embrion Avatar dawidov
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Katowice, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0 <114 kW> 1997r
    Postów
    19

    Domyślnie

    Ja własnie miałem takie przebicia jak masa wewnętrzna się przerwała czyli minus z płytki do obudowy na nowo zrobiony i problem znikł .

  7. #17
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Dołączył
    07 2008
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r
    Postów
    598

    Domyślnie

    Cytat Napisał ssman122 Zobacz post
    A jak chcesz to zrobić?! Bo mnie zaciekawiłeś...
    Bardzo prosto. Jeżeli montaż jest do oparcia kanapy, to do niej przykręcamy kawałek płyty MDF, a do płyty mocujemy wzmacniacz.

    Cytat Napisał ssman122 Zobacz post
    Wzmacniacz wewnętrznie ma obudowę połączoną z masą, minusem czy jak tam zwał... Także podłączając minus z aku automatycznie łączysz jego obudowę z karoserią to samo dotyczy kabli RCA... Im krótsze i pewniejsze połączenie masy tym mniejsze ryzyko zniekształceń... Radio też masz odizolowane?
    Jesteś tego pewien? Nie ma tu żadnej reguły. Mam dwa wzmacniacze i żaden z nich nie ma połączonej obudowy z masą układu.
    Jeżeli nawet obudowa jest fizycznie połączona z masą wzmacniacza, to tym bardziej trzeba ją (obudowę) odizolowac od masy auta ze względu na możliwość powstawania tzw. pętli masy, która może byc powodem powstawania zakłóceń o których tutaj mowa.
    Ponadto, żeby wyeliminowac zakłócania, ekran w kablu RCA należy połączyć do masy tylko z jednej strony, najlepiej przy radiu. Można zastosowac tzw. separator pętli masy, żeby nie przerabiać kabla.
    Generalnie jeżeli występują zakłócenia, duże znaczenie ma sposób podłączenia sprzętu do masy.
    Czy radio mam odizolowane? No mam, bo jest zamocowane poprzez półkieszeń w plastykowej konsoli.

  8. #18
    Użytkownik Pirat drogowy
    Dołączył
    09 2010
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    AR 156 2.0 155kM 1998r.
    Postów
    253

    Domyślnie

    Mea culpa Zamotałem się... Tak dla jasności...Pętla masy powstaje ponieważ radyjko i wzmacniacz mają osobno podłączone masy a są dodatkowo łączone przewodem sygnałowym - który spina ich masy. Wtedy jest mowa o pętli masy.

Podobne wątki

  1. dziwne dzwieki z silnika 1.9jtd 115
    Utworzone przez matek w dziale 147
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 15-04-2015, 19:34
  2. [159] Dziwne dzwieki spod maski
    Utworzone przez porterneon w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 20-01-2014, 14:22
  3. [159] Dziwne dzwieki.... koszmar
    Utworzone przez tomodati w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 32
    Ostatni post / autor: 07-02-2012, 20:09
  4. [156] Dziwne zniekształcenia po podpieciu głosników.
    Utworzone przez bugaj_90 w dziale Car Audio
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 25-09-2011, 10:56
  5. [166] dziwne dzwieki z silnika 2.4 JTD
    Utworzone przez Dj_Direct w dziale 166
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 05-11-2007, 19:43

dziwny dzwiek po podlaczeniu internetu

dziwne dżwieki z głośników po dłacznie do komputera do internetu

dziwne dżwieki z głośników po podłączeniu do komputera do internetu

dziwny dzwięk ze wzmacniacza

podlaczenie głosnikow do wzmacniacza

dziwny dźwięk komputera po właczeniu internetu

od wzmacniacza dziwne dzwieki

dziwne dzwieki po podlaczeniu wzmacniacza

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory